Susijengi-tähdeltä kova tuomio Suomen MM-turnauksesta – "En voi antaa edes hyvää arvosanaa"

Sasu Salin kommentoi Susijengin kaksijakoista MM-turnausta – "En anna edes hyvää arvosanaa" 3:06
Sasu Salin ei ollut tyytyväinen Susijengin MM-urakkaan.

Susijengin tähtipelaaja Sasu Salin ei ole tyytyväinen Suomen pelisuorituksiin MM-turnauksessa.

Suomen urakka MM-turnauksessa päättyi lauantaina, kun se kukisti Venezuelan lukemin 90-75. Kahden sijoituskierroksella otetun voiton ansiosta Suomi sai MM-kisoista lohtupalkinnon lunastamalla paikan olympiakarsintoihin.

Vaikka turnaus päättyikin onnellisissa merkeissä, ei MM-suoritukset olleet toivotulla tasolla. Susijengin kapteeni Sasu Salin myöntää, että tavoitteet olivat MM-kisoihin lähtiessä korkeammalla.

– Eihän se ollut, mitä haimme. En edes miettinyt ennen turnausta mitään olympiakarsintapaikkaa, vaan suorasta jatkopaikasta. Lyhyen turnauksen aikana ajatukset pitää vaihtaa nopeasti seuraavaan. Nyt sitten jonkinnäköinen minimitavoite saatiin sieltä hoidettua, Sasu Salin kommentoi MTV Urheilulle.

– Hienoa tasonnostoa ja henkistä tasonnostoa, että hoidettiin kaksi viimeistä (peliä) himaan ja päätettiin turnaus voittoon.

Suomi ei voittanut turnauksen alkulohkossa otteluakaan. Ennakkosuosikit Australia ja Saksa pitivät pintansa ja Japani puolestaan järjesti altavastaajana shokkitappion Suomelle. Vaikka voitot Kap Verdestä ja Venezuelasta toivat hieman suolaa haavoihin, ei kokonaissuoritus jäänyt Salinin mielestä kovinkaan paljon plusmerkkiseksi.

– Tämä on tulosurheilua. Kyllä minulla oli ajatukset heti alkuun, että olemme kahdeksan parhaan joukossa. Mikä oli hemmetin kova tavoite. Totta kai olen pettynyt, enkä todellakaan anna edes hyvää arvosanaa tästä meille, Salin toteaa.

MM-kisojen aikana on puhuttu paljon siitä, että Susijengissä on käynnissä sukupolvenvaihdos ja nuori joukkue hakee vielä uomiaan yhteispelin ja peliesitysten suhteen. Salin korostaa, että negatiivisetkin kokemukset hyödyttävät Susijengiä tulevaisuudessa.

– Nuori ryhmä. Tämä kasvattaa meitä yhdessä enemmän. Pitää ottaa nämä opit mukaan, mutta ei tietenkään voi olla tyytyväinen koko turnaukseen. Pitää muistaa, että kyllä me jotain hyvääkin tehtiin niissä peleissä, vaikka hävittiin. Kaikki opit mukaan ja sitä kautta kohti parempia seuraavia pelejä, Salin sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat