Lauri Marjamäeltä kova murjaisu Jokerien tunaroinnista: "Tehtiin maailmanennätys"

Jokerien tappiokulku jatkui KHL-jääkiekkoliigassa, kun se hävisi kauden toisen pelinsä Ak Bars Kazanille 2–5. Jokerien mustavoittoinen uusi kotipeliasu ehti hämmästyttää jo kauden edellä, nyt se näyttäytyy kuin suruasuna maalinteon tökkiessä ratkaisevasti.

–  Olen ennenkin pelannut mustassa peliasussa, Ottawassa ja Chicagossa. Mielestäni se näyttää hyvältä. Pääasia on kuitenkin Jokerit-logo, se erottuu rinnassa hienosti, Jokerien kapteeni Peter Regin kuvasi.

Avauserän laukaisutilasto 18–19 kertoi vain näennäisestä tasaisuudesta. Jokereilla ei ollut ainuttakaan loistopaikkaa viimeistelyyn. Ak Bars puolestaan iski tuloksekkaasti jakson viimeisellä neljänneksellä kahdesti lähietäisyydeltä, kun maalivahti Antti Niemi ei saanut riittävästi apuja kenttäpelaajilta.

Tasapaino keinahti entisestään vierailijoille heti keskimmäisen 20-minuuttisen kärkeen, kun Patrice Cormierin rannekuti keskisektorilta kymmenestä metristä yllätti Niemen jo 22 sekunnilla.

–  Tehtiin maailmanennätys kiekkojen menetyksessä, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki noitui lehdistötilaisuudessa.

Niukkuutta ja motto

Jokerit onnistui kauden avauksessaan tiistaina maalinteossa vain kerran, mikä on sen heikoin saldo nyt kuusivuotisessa KHL-historiassaan. Torstainen hyökkäyspään kertymä kirkasti tilastoja vain niukasti, kahden pelin kolme osumaa on heikko saalis.

Helsinkiläissikermä sai Ak Barsia vastaan kuparisen rikki 24. minuutilla Antti Pihlströmin toimesta, mutta isompaa kirivaihetta isännät eivät saaneet aikaiseksi. Teemu Eronen sievensi tappiota vielä 57. minuutilla.

–  Vastustaja oli joka asiassa parempi. Kaksi kärkijoukkuetta koettu, nähtiin missä taso menee, Marjamäki harmitteli Viasatin tv-lähetyksessä.

Kahdesta tappiosta ja tuoreesta murskahäviöstä huolimatta Jokerien kausi on vasta edessä, ehkä valoisanakin. Jo lauantaina joukkueelle syntyy sauma häivyttää mollivoittoinen käynnistys, kun se isännöi Riian Dinamoa.

Pistesaalistus edellyttää vauhdikkaampaa luistelua, tiiviimpää viisikkopeliä ja röyhkeää että terävää maalineduspelaamista.

–  Turha tavoitella unelmaisia osumia, tarvitsemme räkämaaleja. Ja meidän pitää pystyä voittamaan kaksinkamppailut, kapteeni Regin mottosi reseptiksi.