Laura kärsi raskausajan vaikeasta ihottumasta: "Kehoni taisteli vauvaani vastaan"

2:39

Kun Laura Guiney, 28, tuli raskaaksi, hän alkoi saada ihottumaa kaikkialle kehoonsa. Hän sai diagnoosiksi monimuotoisen raskausihottuman.

Yllä oleva video kertoo, millaisista luomista sinun ei tarvitse olla huolissasi!

Kun Laura Guiney, 28, tuli raskaaksi, hän oli täynnä iloa. Pian ilo kuitenkin vaihtui tuskaiseksi allergiaksi, kertoo New Idea -sivusto.

Raskausviikolla 20 kehittyi punainen ihottuma

Englantilainen Guiney kärsi hormoniepätasapainosta ja munasarjakystista. Hän oli hedelmöityshoidoissa tullessaan raskaaksi.

Guiney meni miehensä Jackin, 28, kanssa raskausultraan raskausviikolla 12, mutta alkoi kärsiä huimauksesta ja pyörtyi. Syyksi epäiltiin alhaista verenpainetta, ja Guineyn käskettiin ottaa rauhallisesti ja käydä makaamaan, mikäli huimaus palaisi.

– Joten seuraavina viikkoina löysin itseni makailemasta hedelmä- ja vihannesosastolla supermarketissa, kun heikotus kävi ylitseni. Se oli noloa, mutta halusin huolehtia vauvastani.

Raskausviikolla 20 Guineylle kehittyi punainen ihottuma. Jack epäili syyksi lämmintä säätilaa.

– Se oli niin kivuliasta, että tiesin, että kyse on jostakin muusta. En voinut rentoutua yöllä, halusin vain raapia ja raapia, kunnes ihoni olisi punainen ja verestäisi. Tuntui, kuin palaisin. Mitä isommaksi tulin, sitä pahempi ihottuma oli, Guiney muistaa.

Sai diagnoosiksi monimuotoisen raskausihottuman

Raskausviikolla 22 Guiney näytti ihottumaa lääkärille. Hän sai diagnoosiksi monimuotoisen raskausihottuman, joka tunnetaan myös nimellä PEP (sanoista polymorphic eruption of pregnancy). Taudin syytä ei tunneta.

– Lääkäri sanoi, että kyseessä oli krooninen, läiskäinen ihottuma, joka merkitsi, että kehoni taisteli vauvaani vastaan, kuin olisin allerginen vauvalleni, Guiney kuvailee.

Oireiden pitäisi hoidolla kadota muutamassa viikossa. Guiney kuitenkin kärsi viikosta toiseen. Raskauden viimeiset kuukaudet olivat hänen mukaansa "melkein sietämättömiä".

"Flynnin piteleminen halaamista tai imettämistä varten oli sietämätöntä"

Guineyn Flynn-poika syntyi elokuun lopussa vuonna 2016. Syntymän jälkeen ihottuma katosi muutamaksi päiväksi.

– Se palasi kostamaan, ja jopa Flynnin piteleminen halaamista tai imettämistä varten oli sietämätöntä. Minulle sanottiin, että tila uusi, koska hormonini olivat sekaisin synnytyksen jälkeen.

Kuukauden kuluttua ihottuma katosi. Guiney alkoi nauttia äitiydestä.

Lääkäri on kertonut Guineylle, että tila voi uusia. Kaikesta huolimatta Guiney aikoo hankkia lisää lapsia.

– Se oli kivuliain tunne, kuin ihoni olisi tulessa. Mutta haluan antaa Flynnille veljen tai siskon, ja olen valmis ottamaan riskin (allergiasta) uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja