Laura Birn haaveilee kansainvälisistä rooleista: "Tosi mielelläni tekisin töitä ulkomailla"

Laura Birnin tähdittämä Syysprinssi-elokuva saa ensi-iltansa tällä viikolla. 

Laura Birn ja Laurin Tilkanen nähdään ensi perjantaina elokuvateattereihin saapuvan Syysprinssi-elokuvan päärooleissa. Kaksikko näyttelee elokuvassa kiihkeitä rakastavaisia, Inkaa ja Juhanaa. 

Elokuvassa parin välinen rakkaus on villiä ja vahvaa ja valkokankaalla nähdään intiimejäkin kohtauksia.

Birn toteaa, että kuvauksissa vallitsi luottamuksen ilmapiiri, joka teki näyttelemisestä helppoa. Hän kehuu tunnelman luomisesta etenkin vastanäyttelijäänsä Tilkasta sekä elokuvan ohjaajaa, Alli Haapasaloa.

– Laurin kanssa on ihan superhelppoa tehdä töitä. Hän on ihana, kunnioittava ja hauska työkaveri. Myös Allille täytyy antaa tästä suuri kiitos, sillä ohjaajan yksi merkittävimmistä tehtävistä on luoda luottamuksen tunnelma kuvauksiin. Alli oli siinä ihan nerokas, ja sai meidät kaikki sitoutumaan siihen työhön täysillä.

– Siinä ilmapiirissä meidän oli helppo tehdä töitä Laurin kanssa. Minusta tuntuu, että kaikki rakastuivat tähän teokseen ja sen tekemiseen.

– Kaikki näytteleminen, missä näytellään jotain ihmissuhdetta, olipa kyse vaikka äiti-tytär-suhteesta, vaatii ison luottamuksen, että uskaltaa avautua ja heittäytyä siihen. Se oli tärkeää myös tässä teoksessa.

Birn tunnetaan tätä nykyä myös kansainvälisillä elokuvamarkkinoilla. Hän esiintyi viime keväänä ensi-iltansa saaneessa The Ones Below -elokuvassa, jonka työryhmä oli kokonaan englantilainen.

Näyttelijä kertoo toivovansa tulevaisuudelta lisää ulkomaisia projekteja.

– Tosi mielelläni tekisin töitä ulkomailla. Rakastan tehdä töitä Suomessa, mutta rakastin tehdä niitä myös Englannissa! Se oli ihanaa ja mieluusti lähtisin taas. Toivottavasti päädyn tekemään molempia tulevaisuudessa, niin Suomessa kuin muuallakin.

Freelance-näyttelijän työnkuvaan kuuluu, että tulevista projekteista ei voi paljastaa paljoakaan ennakkoon. Birn kertoo kuitenkin, että seuraava työprojekti tulee olemaan kotimaan kamaralla.

– Todennäköisesti alkaa elokuvan kuvaukset vuodenvaihteen jälkeen täällä Suomessa.

Alli Haapasalon Syysprinssi-elokuva saapuu elokuvateattereihin perjantaina 14. lokakuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja