Ensi-illan kaunotar! Laura Birn varasti huomion smaragdinvihreässä iltapuvussa

Alli Haapasalon ohjaama Syysprinssi-elokuva saapuu elokuvateattereihin tällä viikolla. Sen päärooleissa loistavat Laura Birn ja Lauri Tilkanen. 

Laura Birn edusti elokuvan kutsuvierasensi-illassa tänään tiistaina jännittynein mielin.

– Täällä on hirveästi tuttuja ja ystäviä paikalla. Mutta on ihanaa, että olemme päässeet tähän pisteeseen, Birn hymyilee. 

Elokuva pohjautuu Anja Snellmanin Syysprinssi-romaaniin ja sen on ohjannut Alli Haapasalo. Birnin rinnalla elokuvassa näyttelee Lauri Tilkanen

Birn näyttelee teoksessa taiteilijan uraa aloittelevaa Inkaa, joka rakastuu palavasti Juhanaan (Lauri Tilkanen) 1980-luvun alkupuolen Helsingissä. Birn kehuu roolia erittäin mielenkiintoiseksi.

– Olin lukenut kirjan jo aikaisemmin ja innostuin heti kun luin käsikirjoituksen. Oli ihanaa, miten teoksen molemmat päähenkilöt olivat kokonaisia, ristiriitaisia ja menevät sinne tänne tunteissaan. Sitä oli todella kiinnostavaa alkaa työstää. Hahmoni on nuori taiteilijan alku, joka haparoi sillä uskaltamisen rajoilla. Se oli todella kiehtova rooli.

Birn kertoo, että työryhmä käytti paljon aikaa siihen, että elokuvaan saatiin autenttista ajankuvaa.

– Esimerkiksi Stefan Bremer piti meille työhuoneella hetken, missä hän esitteli kuviaan ja kertoi muistoja siltä aikakaudelta. Samoin tekivät muun muassa Pekka Haavisto, Esa Saarinen ja tietenkin Anja (Snellman). Se oli ihan mieletöntä. Katsoimme paljon myös arkistomateriaaleja, luimme juttuja ja katsoimme videoita ja kuvia. Meille kaikille oli tärkeää, että saisimme otteen siitä ajasta, Birn kertoo selvästi innoissaan.

Birn varasti huomion elokuvan kutsuvierasensi-illassa smaragdinvihreällä iltapuvullaan. Pitkähihainen puku oli valmistettu ylellisestä sametista ja sen maltillinen halkio paljasti kaunottaren sirot nilkat.

Syksyinen puku keräsi vuolaasti kehuja punaisella matolla. 

– Pidän tästä itsekin! hän hihkaisi tyytyväisenä. 

Syysprinssi-elokuva saapuu elokuvateattereihin perjantaina 14. lokakuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja