Lauri Tilkanen ja Laura Birn rohkeina intiimeissä kohtauksissa: ”Meillä oli syvä luottamus”

Syysprinssi-elokuvan päärooleissa nähdään näyttelijät Lauri Tilkanen ja Laura Birn.

Syysprinssi-elokuvan kutsuvierasensi-iltaa juhlittiin tänään tiistaina Helsingissä. Paikalla oli myös elokuvan pääroolia näyttelevä Lauri Tilkanen.

– Minulla on vähän jännittyneet odotukset, että miten ihmiset ottavat elokuvan vastaan. Mutta luotto tähän elokuvaan on kova, minusta tämä on todella kaunis rakkaustarina, Tilkanen pohdiskelee.

Syysprinssi on tarina räiskyvästä rakkaudesta 1980-luvun Helsingissä. Sen keskiössä ovat taitelijapari Inka (Laura Birn) ja Juhana (Tilkanen). Tilkanen kertoo yllättyneensä elokuvan promootiokiertueella siitä, miten vahvoja tunteita tarina herätti myös miehissä.

– Juhanan roolia oli mahtavaa näytellä. Siinä on paljon tasoja ja kyseessä on puhdas ja hieno rakkaustarina, joita harvoin näkee.

– Voin sanoa, että tämä rakkaustarina sopii myös miehille. Sen huomasi promootiokiertueella, että tarina oli vedonnut miesten tunteisiin aika paljon, mikä oli ehkä hieman yllättäväkin huomio, hän paljastaa.

Tilkanen kehuu kauniisti myös vastanäyttelijäänsä Laura Birniä. Jo elokuvan traileri paljastaa, että valkokankaalla nähdään myös intiimejä kohtauksia. Tilkasen mukaan räiskyvien kohtauksien kuvaaminen oli suorastaan helppoa.

– Tätä ennen olemme näytelleet Lauran kanssa kahdessa kohtauksessa televisiotuotannon puolella, joten tämä oli ensimmäinen isompi yhteinen työ. Laura on huippunäyttelijä ja Alli (Haapasalo) on huippuohjaaja. En tiedä, onko helppo väärä sana, mutta näytteleminen oli tosi helppoa, kun vastanäyttelijä on kovan luokan ammattilainen ja meillä oli syvä luottamus.

–Kun kyseessä on rakkaustarina, pääparin täytyy toimia.

Syysprinssin ensi-ilta on perjantaina 14. lokakuuta 2016. 

Lue myös:

    Uusimmat