Mainos

Esikoululaiset kirjoittivat Sauli Niinistölle kirjeen ja pyysivät mukaan leikkeihin – presidentin hellyttävä vastaus hymyilyttää

Helsinkiläinen päiväkotiryhmä päätti kokeilla onneaan ja pyysi kirjeitse tasavallan presidenttiä kanssaan retkelle. Retki ei ikinä toteutunut, mutta vastaus pyyntöön saapui kaikesta huolimatta.

– Kirjoitamme teille arvoisa Tasavallan Presidentti, koska teidän perheenne on ollut merkittävästi mukana päiväkoti Nestorin esikouluryhmän Vipusten lasten leikeissä.

Näillä sanoilla alkoi helsinkiläisten esikoululaisten presidentille lähettämä kirje.

Esikouluryhmä Vipusten opettaja Sanna Pöysti kertoo, että terveiset presidenttiparille lähetettiin tammikuussa matalin odotuksin. 

– Kerroimme lapsille, että presidentti on melko kiireinen emmekä välttämättä saa vastausta. Emme olettaneet siis saavamme kirjettä takaisin.

Luulot osoitettiin kuitenkin vääriksi, sillä tällä viikolla päiväkodin postiluukusta tipahti kirje, jonka saapuminen otettiin vastaan riemunkiljahduksin.

Presidenttipari roolitettiin mukaan leikkeihin

Kirjeen tarina alkoi viime vuoden elokuussa, kun Pöysti kollegoineen päätti viedä lapset Helsingissä sijaitsevalle Taivaskalliolle.

Ajatuksena oli viedä lapset luontoon tekemään työtehtäviä ja samalla kertoa heille alueen merkittävästä sodanaikaisesta historiasta.

Tapa jäi elämään, ja Vipusten esikouluryhmä suuntasi kalliolle joka toinen torstai.

– Tehtävien lopuksi lapsille on aina jäänyt noin puoli tuntia vapaata aikaa leikkiä. Nopeasti paikan historia otettiin mukaan leikkeihin ja lapset muodostivat esimerkiksi Suomen sotajoukkoja. Rooleissa oli myös Sauli Niinistö, Jenni Haukio, Aaro-poika ja Lennu-koira, Pöysti toteaa.

Kirje sisälsi juonipaljastuksia leikeistä

Presidenttiparin roolit jäivät elämään ja pian lapsilta tuli toive, josko presidentti voisi joskus oikeasti olla mukana leikeissä. Syntyi idea tasavallan presidentille osoitetusta virallisesta leikkikutsusta.

– Lasten toiveesta halusimme kirjoittaa kirjeen teille ja kutsua teidät toukokuussa Taivaskalliolle kanssamme. Tämä olisi meille suuri kunnia, kirjeessä todettiin.

Kirjeeseen liitettiin mukaan vielä muutama juonipaljastus tulevista leikeistä.

– Laitoimme mukaan lasten piirroksia. Muutamissa kuvissa oli esimerkiksi Taivaskallion bunkkereita, Sauli Niinistö paikalla sekä Jenni korkokengissä, Pöysti naurahtaa.

Lapset kiljuivat ja pomppivat onnesta

Kirje lähti matkaan tammikuussa ja päiväkotiarjen rullatessa asia unohdettiin siltä osin. Toukokuussa postiluukku kolahti.

– Olimme lasten kanssa pihalla leikkimässä, kun esimieheni tuli paikalle kirjeen kanssa. Kuoressa oli tasavallan presidentinkanslian leima ja lapset alkoivat kiljumaan onnesta ja pomppimaan ilosta, Pöysti kertoo.

Kirje luettiin siltä seisomalta riemuitseville lapsille.

– Hei esikouluryhmä Vipuset! Kiitos kivasta kirjeestänne ja hienoista piirustuksistanne. Pahoittelut, että vastauksessa on kestänyt. Lämmin kiitos kutsusta, olisi varmasti oikein mukavaa tulla vierailemaan kanssanne Taivaskalliolle. Valitettavasti aikatauluni on kovin kiireinen, eikä vierailua taida olla tällä kertaa mahdollista järjestää. Toivotan teille oikein hyvää kevättä!

Kirje muistoksi kansioihin

Presidentillistä leikkihetkeä ei siis tällä kertaa tullut, mutta Sauli Niinistön henkilökohtaisesti allekirjoittama kirje koristaa nykyään päiväkodin ilmoitustaulua. 

– Jokaisella lapsella on myös oma kansio, johon ajattelimme ottaa kirjeestä valokopiot muistoksi. Voivat sitten myöhemmällä iällä palauttaa mieleen nämä leikit.

Kirjeen lopullista säilytyspaikkaa ei ole vielä päätetty.

– En tiedä jääkö tämä alkuperäinen sitten minun omaan muistojen kansiooni, Pöysti naurahtaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja