Laulaja Yona sanoi haastattelussa, ettei usko onnellisuuteen – pian hän sai vankilasta kirjeen, joka nosti nosti kyyneleet silmiin

1:06
Mikä sai aikaisemmin tietoisesti suurta julkisuutta karttaneen Yonan osallistumaan Vain elämää -ohjelmaan?

Laulaja Yonan haastattelu poiki laulajalle yllättävän yhteydenoton.

Laulaja-lauluntekijä Yona ei kaihda kertoa hankalista tunteistaan esimerkiksi haastatteluissa tai musiikissaan. Vuonna 2021 laulaja kertoi Me Naisten haastattelussa jankanneensa niin paljon toivettaan kuolemasta, että lopulta ystävät soittivat hänen ovelleen poliisit. Kerran hän puolestaan totesi Arto Nyberg -ohjelmassa, ettei usko onnellisuuteen tai tavoittele sitä.

Jälkimmäinen ulostulo poiki Yonalle yllättävän yhteydenoton. Posti nimittäin toi hänelle viime syksynä pitkän kirjeen, jonka lähettäjän osoitteeksi oli merkattu vankila. Kirjeessään lähettäjä otti kantaa Yonan onnellisuutta ja sen kieltämistä käsitteleviin sanoihin.

Kirjeen lähettänyt henkilö kirjoitti, että hänen mielestään Yona on onnellisuuden suhteen väärässä ja kertoi, että onnellisuutta itseasiassa on olemassa.

– Hän sanoi, että hän tuli onnelliseksi ja vapaaksi kun hän joutui vankilaan. Että siellä vankilassa hän löysi oikean sisäisen vapauden ja valon, laulaja muistelee.

Lukiessaan kirjettä Yonan kädet alkoivat täristä ja silmäkulmat kostua. Reaktio johtui laulajan mukaan siitä, että kirjeen lähettänyt henkilö kertoi hänelle jotain tärkeää ja sen, miten hänen kannattaisi suhtautua elämään.

Tänä syksynä Nelosen Vain elämää -ohjelmaa tähdittävä Yona kertoo MTV Uutisille uskovansa, että hän tulee aina olemaan ailahtelevainen ja että hänellä tulee aina olemaan vaikeaa. Hyvä asia on kuitenkin laulajan mukaan se, että hän on hakenut apua ja kerännyt itselleen "henkistä hoitopakkia".

Aikaisemmin pahaa oloa helpottavia keinoja saattoivat Yonan mukaan olla lääkkeet, ystävä, jolle soittaa tai terapeutti.

– Nyt olen oppinut hirveästi kaikkia uusia tapoja ja ymmärtänyt, että on aika paljon myös omissa käsissäni mitä voin (tehdä). Sanotaankin, että ainakin 30 prosenttia voit itse vaikuttaa oloosi, hän sanoo.

Yona tietää, ettei itselle tapahtuville ikäville asioille välttämättä voi mitään. Siihen, miten kyseisiin asioihin suhtautuu ja minkälaisia valintoja tekee esimerkiksi elämäntapojen ja stressin saralla, on hänen mukaansa kuitenkin mahdollista vaikuttaa.

– Voisin esimerkiksi vääntää tämän haastattelun päässäni ahdistavaksi, mutta mieluummin ajattelen, että tämä on kiva, haastava ja jännittävä kokemus.

Laulajan mukaan hän ei ole koskaan hävennyt tunteitaan tai itseään niin, että häpeä lamaannuttaisi hänet. Ajoittaisesta häpeästä huolimatta hän kertoo menevänsä tulen läpi, eikä anna sen hidastaa itseään. Yona on kuullut ulostulojensa voimaannuttaneen ihmisiä ja tuoneen heille iloa.

– Juuri se on kai se, mitä haluan laulajana ehkä ihan jopa ensisijaisesti tehdä, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja