Mikko Alatalo sai yllättävän puhelun Englannista 30 vuoden odottelun jälkeen – taustalla koskettava tarina

3:14
Mikä Mikko Alatalon teoksista on hänelle itselleen merkittävin? Entä miltä tuntui nousta "koko kansan Mikoksi" Syksyn Sävelen kautta?

Mikko Alatalo sai iloisia uutisia Englannista 30 vuoden odottelun jälkeen.

Muusikko Mikko Alatalon musiikkiura on täynnä toinen toistaan mittavampia saavutuksia. Hän on muun muassa tehnyt niin iskelmä-, pop-, kuin rock-musiikkiakin, kirjoittanut satoja ja taas satoja kappaleita, julkaissut kaikkiaan yli 40 albumia ja voittanut Syksyn Sävel -kilpailun neljä kertaa. Tänä syksynä hänet nähdään Vain elämää -ohjelman 13. tuotantokaudella.

Tänä vuonna Alatalo julkaisi jällen uudentyylistä musiikkia, Lapsenusko – Surun, toivon ja rakkauden laulut -nimeä kantavan gospelalbumin. Muusikko kertoo levyn olleen jo valmis masteroitavaksi, kun hän sai iloisia uutisia aina Englannista saakka.

– Yllättäen tuli viesti Englannista, että minä saan tehdä Eric Claptonin  Tears In Heaven -kappaleen suomeksi, hän paljastaa.

Alatalo kertoo hakeneensa lupaa kyseisen kappaleen suomiversion tekemiselle jo 30 vuotta sitten. Taustalla on liikuttava syy. Alatalon entinen puoliso ja kahden ensimmäisen lapsen äiti Marja teki itsemurhan marraskuussa 1992, ja Tears In Heaven oli perheen suruajan laulu.

– Nyt sitten sain sen tänne, ja laulu on nimeltään Kyyneleet taivaassa, Alatalo sanoo Lapsenusko-levyä pidellen.

– En tiedä, onko tätä Claptonin biisiä tehty millään muulla kielellä kuin englanniksi, mutta nyt on ainakin tehty suomeksi, hän hymyilee.

Viimeiseksi tarkoitettu albumi ei jäänytkään viimeiseksi

Alatalolle myönnettiin viime vuonna ansioituneiden taiteilijoiden Suomi-palkinto, joka oli arvoltaan 17 100 euroa. Hän teki palkintorahoilla aikaisemmasta tuotannostaan jättimäisen kymmenen CD-levyn boksin.

– Syntymäpäivieni kunniaksi, hän tarkentaa.

Alatalo oli päättänyt, että tänä vuonna julkaistu gospel-levy tulisi jäämään hänen viimeiseksi albumikseen. Elokuussa hän kuitenkin meni ja voitti Iskelmä-Finlandia -palkinnon, joka sai muusikkokonkarin pyörtämään päätöksensä.

– Nyt kyllä näyttää siltä, että minun on pakko tehdä vielä yksi levy tämän gospel-levyn jälkeen, koska haluan laittaa sen rahan kiertoon ja sijoittaa sen musiikkiin, kun olen kerran saanut musiikki-Finlandian, hän kertoo.

Alatalon mukaan tulevalla albumilla ei kuulla tietokoneella tehtyä musiikkia, vaan hän haluaa sen taustalle oikean livebändin oikeine soittajineen.

– Jos siellä on jousia, niin ne on sitten oikeita jousisoittajia. Pistetään raha kiertoon kulttuurin hyväksi, hän hymyilee.

Mikä Mikko Alatalon teoksista on hänelle itselleen merkittävin? Miltä tuntui nousta "koko kansan Mikoksi" Syksyn Sävelen kautta? Katso lisää yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja