Rikoksesta tuomittu Samu Haber uutuuskirjassa: ”Häpesin sitä, miten huijattavissa olin ollut”

Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamies Samu Haberia uhkasi vankeustuomio aivan bändin debyyttialbumin julkaisun alla.

Rock-tähti Samu Haber puhuu avoimesti haaveistaan ja urastaan Suuria unelmia -uutuuskirjassa (Cozy Publishing).

Ennen tähteyttään parikymppinen Haber työskenteli it-alalla ja oli bisneshain maineessa. Menestyksestä huolimatta Haber haaveili muusikonurasta ja irtisanoutui.

– En ikinä suosittelisi kenellekään samaa. Tyhjän päälle hyppäämisessä voisi käydä myös huonosti. Purkkihernekeitto oli halpaa, mutta ei se ole koko tarina. Tarvitsin ja sain taloudellista apua perheeltä ja ystäviltä selvitäkseni ja pystyäkseni rahoittamaan musiikin tekoa, Haber myöntää. 

Irtisanoutumisesta alkoi kuusi vuotta kestänyt levytyssopimuksen metsästäminen. Kun sopimus vihdoin solmittiin, nurkan takana odotti hirvittävä painajainen. Nuoruusvuosien  työkuviot veivät Haberin käräjille.

– Oman haaveen saavuttaminen tuntui käsittämättömältä onnelta. Samaan aikaan elin elämäni pelottavinta aikaa. Olin oikeudenkäynnissä syytettynä, koska olin nuorempana työskennellyt Espanjassa yritykselle, jonka lomaosakebisnes paljastui rikolliseksi. Minua uhkasi vankeustuomio, Haber kertoo kirjassa.

– Häpesin sitä, miten sinisilmäinen ja huijattavissa olin ollut lähtiessäni sellaiseen töyhön mukaan. Surin niiden asiakkaiden kohtaloa, joilta oli huijattu omaisuus.

Haber ei päätynyt telkien taakse, mutta sai ehdollista vankeutta. Pian sen jälkeen julkaistiin Sunrise Avenuen ensimmäinen levy, josta tuli Suomen kaikkien aikojen myydyin debyyttialbumi.

Lue myös:

    Uusimmat