Laulaja Behmin ura sai alkunsa, kun hän osti kitaran neljä vuotta sitten – ei osannut edes soittaa sitä: "Mulla tuli sellainen fiilis, että nyt alan tekemään musiikkia"

4:53
Laulaja Behm sai sydäntäsärkevän keikkapyynnön – toteuttaa läheisten toiveen Kummit Live: Elämä lapselle -konsertissa

Behmin esikoisalbumi ylitti platinarajan ennen julkaisua. 

Perjantaina (18.9.) esikoisalbuminsa julkaissut laulaja Behm on työskennellyt suomalaisella musiikkikentällä vajaa neljä vuotta. Tällä hetkellä hänen läpimurtohittinsä, vuosi sitten ilmestynyt Hei Rakas taistelee edelleen musalistojen ykköspaikasta. 

Ennen virallista musiikkiuraansa Behm teki kappaleita myös muille artisteille. Hänen käsialaansa on muun muassa räppäri Pikku G:n Solmussa-kappale, jonka kertosäkeistön Behm laulaa. 

– Tein biisin ja lähetin sen kustantajalleni. Muutama kuukausi myöhemmin he ottivat yhteyttä ja sanoivat, että tämä voisi olla Pikku G:n paluubiisi. Pohdin sitä, että pysyykö biisi samanlaisena. Lopulta he kysyivät, että haluanko pysyä biisissä mukana ja mielelläni jäin. Biisi on ollut todella tykätty ja olen laulanut sitä keikoillani, se ei kuitenkaan päätynyt levylleni. 

Behmin kosketus musiikki lähti vuonna 2016. Hän osti kitaran, vaikka ei osannut sitä. Kuusivuotiaana hän oli opetellut pianon soittoa korvakuulolla, näin kävi myös kitaran soiton suhteen. 

– Mulla tuli sellainen fiilis, että nyt alan tekemään musiikkia. Minulla ei ole musiikista sen kummemmin taustaa, en ollut opiskellut sitä. Jostain tuolta se kuitenkin tuli, joka on mielestäni hyvä juttu. Tarina on kaikkinensa pitkä, mutta kohtasin oikeita ihmisiä oikeaan aikaan ja siitä se sitten lähti, Behm kertoo. 

Oliko artistin ura sitten lapsuuden haave? 

– Luulen, että aika moni lapsi haaveilee artistin urasta. Minulla on ollut pienestä pitäen syvä suhde musiikkiin, ja olen varmaan alitajuisesti toivonut tätä alaa, mutta en ajatellut sen olevan realistista. Vieläkin ihmettelen, että tässä nyt olen, Behm toteaa hämmentyneenä. 

Behmiltä ilmestyi perjantaina 18. syyskuuta esikoisalbumi, joka on ylittänyt jo ennen julkaisua platinarajan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja