Latvala paahtoi raivon vallassa: "Oli vähän tilanne päällä"

Volkswagenin tallikaverukset Jari-Matti Latvala ja Sebastien Ogier ovat pistäneet pystyyn huikean esityksen Suomen MM-rallissa.

Kun takana on 14 erikoiskoetta, Latvala johtaa kilpailua vain kolmen sekunnin erolla. Lauantaiaamuna kuskit kävivät kovaa kymmenystaistoa keskenään ja kumpikin kirjautti kaksi pohja-aikaa.

- Mökkiperä tultiin todella kovaa. Jukojärvellä oli pientä varovaisuutta, ja se näkyi heti kellossa neljänä sekuntina. Surkeessa oli jo liikaakin hyökkäystä, aivan raivon vallassa tulin sitä pätkää, Latvala kertasi MTV Sportille aamupäivän rupeamaa Jyväskylän huoltoalueella.

- Yhdelle yleisöalueelle tultiin niin kovaa, että tuntui jo siltä, että tultiin perä edellä mutkasta ulos. Onneksi auto oikesi, kun pistin kaasun pohjaan ja vaihteen pykälää pienemmälle. Mutta oli siinä vähän tilanne päällä, Latvala naureskeli.

Hyundain Thierry Neuville ihmetteli aamupäivän aikana sitä, kuinka rohkeasti voitosta taistelevat VW-kuljettajat leikkaavat mutkiin.

- Leikkauksia voi tehdä vain sellaisissa paikoissa, joissa tietää, että siitä voi leikata. Jos siellä on ruohoa, eikä tiedä tarkkaan, mitä sieltä löytyy, sinne ei voi ikinä pudottaa rengasta, totesi Latvala, jonka auton etuhelma oli ottanut hieman osumaa aamupäivän erikoiskokeilla.


Lue myös:

    Uusimmat