Tommi Mäkinen soitti Latvalalle kesken rallipäivän – "Ei mitään hätää"

1:23
Lauantaiaamun kooste: Lappi kävi ulkona tieltä.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen rauhoitteli puhelimitse Jari-Matti Latvalaa lauantaiaamupäivän lenkillä Saksan MM-rallissa.

Latvala ei saanut nappisuorituksia aamun kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta pysyi yhä mukana kamppailussa kolmossijasta. Toyotan suomalaiskuljettajan vauhti oli hieman paremmalla tasolla, kun Freisenin ja Römerstrassen erikoiskokeet ajettiin toiseen kertaan lyhyen kokoomatauon jälkeen.

Latvala saapui päivän ensimmäiseen huoltoon viidennellä sijalla. Matkaa kolmantena ajavaan Citroenin Sebastien Ogieriin on 7,9 sekuntia.

- Ensimmäiset pätkät eivät menneet kovin hyvin. Onneksi Tommi soitti meille autoon ja sanoi, että ei mitään hätää. Nyt vain rennosti ja hartioita vähän alaspäin. Älä purista niin paljon, sillä vauhti on ollut ihan kohtuullista – kyllä se siitä lähtee, Latvala kertasi Mäkisen viestin.

- Sen jälkeen sain paremmin hommasta kiinni ja keskityin enemmän ajamiseen, Latvala lisäsi.

Iltapäivällä rallikaravaani siirtyy Baumholderin armeija-alueelle, missä tiet ovat paikoin erittäin rajussa kunnossa. Rengasrikon vaara kasvaa huomattavasti aamun lenkkiin verrattuna.

- Jos siellä ajaa liian kovaa, renkaat ylikuumenevat, eikä niitä saa jäähtymään. Toinen ongelma on se, ettei voi myöskään ajaa liian varovaisesti. Siellä ei ole helppoa löytää hyvää ajorytmiä. Pitää luottaa itseensä aika hyvin, että tekee oikeita ratkaisuja, Latvala sanoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja