Lätkätähtiä eri vuosikymmeniltä – kuka on Tampereen Ilveksen suurin seuralegenda?

7:55
Ilveksen nykytähdistä Lukas Dostal on ehkä vasta matkalla seuralegendaksi, mutta maalivahti on jo nyt erittäin pidetty pelaaja tamperelaisfanien keskuudessa.

C Moren SM-liiga-viikon teemajoukkueena on tällä viikolla Tampereen Ilves. Nyt voit äänestää MTV Urheilun verkkosivuilla seuran suurinta kiekkolegendaa. 

Viiden ehdokkaan joukossa on nimiä Ilveksen varhaisista menestysvuosista 40-luvulta lähtien. Voit nimetä myös oman suosikkisi ehdokkaiden ulkopuolelta. 

Ehdokkaat ovat:

Aarne Honkavaara
Ilveksessä sen kulta-aikoina pelaajana yli kymmenen kautta ja päävalmentajan toinen mokoma. Honkavaara oli SM-sarjan kovin maalipyssy 40-luvulla, ja hänen mukaansa on nimetty runkosarjan parhaalle maalintekijälle jaettava palkinto.   

Jorma Peltonen
Ilveksen 60- ja 70-lukujen tähtihyökkääjiä. Voitti mestaruuden kahdesti. Keväällä 1972 hän oli mestarijoukkueen kapteeni sekä sarjan syöttö- ja pisterohmu. Peltonen on Ilveksen kaikkien aikojen tehotilaston kakkonen (516).  

Lasse Oksanen
Peltosen tehopari 60- ja 70-luvuilla. Oksanen on seurahistorian maalipörssin ykkönen (268) ja pistetilaston kolmonen (498). 

Risto Jalo
Ilveksen 80-luvun tähti, toimii nykyisin seurapomona. Jalo juhli seuran viimeisintä mestaruutta keväällä 1985, kun TPS kaatui ikimuistoisessa finaalisarjassa. Jalo on Ilveksen pistetilaston nelonen (483). 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Raimo Helminen
Ja tuon pistetilaston kärjessä on herra Helminen: kaikkiaan 580 pinnaa 750 ottelussa (sekin on seuraennätys). Helminenkin juhli mestaruutta keväällä 1985, ja hän palasi seuraan kahdeksan ulkomailla viettämänsä kauden jälkeen vuonna 1996. Yhdeksän kautta Ilveksen kapteenina.  

Tilastolähde: eliteprospects.com

Voit äänestää suosikkiasi alla ja muissa verkkosivujemme Liiga-aiheisissa jutuissa tällä viikolla!

Maanantain myöhäisillassa nähdyssä Hockey Night: tien päällä -ohjelmassa (katsottavissa mtv.fi- ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa) vierailtiin Tampereella. Siim Liivik ja Ari Vallin tapasivat Ilveksen seuralegendat Risto Jalon ja Lasse Oksasen sekä Ilves-vahti Lukas Dostalin. Sub-kanavan viikon tv-otteluna nähdään Ilves-Tappara perjantaina klo 18.00! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja