SM-liigan runkosarjan paras pelaaja valittu – sensaatiokauden pelannut puolustaja äänivyöryllä ykkönen

Oliwer Kaski valittiin keskiviikkona runkosarjan parhaaksi pelaajaksi.

Lahden Pelicansin Oliwer Kaski on valittu jääkiekon SM-liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi. Jääkiekkotoimittajien äänestämä valinta julkistettiin keskiviikkona iltapäivällä pudotuspelien avaustilaisuudessa Helsingin Pasilassa.

23-vuotias Kaski pelasi sensaatiomaisen runkosarjan, hän takoi 59 ottelussa tehot 19+32=51 ja jäi vain kahden pisteen päähän SM-liigan kaikkien aikojen puolustajien piste-ennätyksestä. Kaski sai 134 ääntä ja pokkasi Lasse Oksanen -palkinnon.

Kakkoseksi 80 äänellä sijoittui KooKoon hyökkääjä Malte Strömwall, joka voitti pistepörssin tehoin 30+27=57. Kolmanneksi äänestettiin Kärppien hyökkääjä Ville Leskinen (79 ääntä) ja neljänneksi samasta joukkueesta maalivahti Veini Vehviläinen (62 ääntä).

Strömwallille jaettiin tänään pudotuspelien ennakkoinfossa pistepörssin voittajan ja parhaan maalintekijän palkinnot. Strömwall kuittasi myös Veikkauksen Kultaisen kypärän ja 10 000 euron palkinnon. Hän kantoi KooKoon paidassa kultaista kypärää käytännössä koko kauden. 

Hopealuistin-palkinnon voitti Oulun Kärpät, jolla oli paras maalierotus (+25) runkosarjan erikoistilannemaaleissa. Matti Keinonen -palkinnon sai runkosarjan parhaalla +/- -noteerauksella (+35) Kärppien Niclas Lasu.

Liigan puolivälierät käynnistyvät torstaina.


Lue myös:

    Uusimmat