Laine, Eloranta, Nurminen...kuka on Pelicansin suurin seuralegenda?

4:28
Maalikooste Pelicansin ja Kärppien välisestä ottelusta 10. lokakuuta.

C Moren SM-liiga-viikon teemajoukkueena on tällä viikolla Lahden Pelicans. Nyt voit äänestää MTV Urheilun verkkosivuilla seuran suurinta kiekkolegendaa. 

Viiden ehdokkaan joukossa on nimiä Pelicans-ajalta kuten myös Pelicansia edeltäneen Reippaan vuosilta. Voit nimetä myös oman suosikkisi ehdokkaiden ulkopuolelta. 

Ehdokkaat ovat:

Erkki Laine
Kolmeen otteeseen eri sarjatasoilla seurassa pelannut laituri mätti 401 sarjaottelussa ennätykselliset 260+151=411 pistettä, näistä liigatasolla peräti 309. Vuonna 2009 kuollut Laine saavutti urallaan myös olympiahopean ja kaksi Ruotsin mestaruutta. 

Hannu Koskinen
Sentteri pelasi koko uransa Lahden Reippaassa ja Kiekkoreippaassa eri sarjatasoilla, ja on seurahistorian toiseksi tehokkain pelaaja Laineen jälkeen. Yhdeksän liigakauden (1976-1985) aikana Koskinen summasi 321 sarjaottelussa pisteet 102+182=284. 

Kari Eloranta
Aloitti seurassa puolustajana 70-luvulla ja palasi Lahteen pitkän ulkomailla tehdyn kierroksen jälkeen 90-luvulla. Edusti seuraa niin Reippaan kuin Pelicansin aikana eri sarjatasoilla yhteensä 227 ottelussa. Pelaajauran jälkeen Eloranta on valmentanut Pelicansia yli kymmenen vuoden ajan, myös A-junioritasolla.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pasi Nurminen
NHL:ssäkin uraa tehnyt maalivahti aloitti taipaleensa Reippaasta ja pelasi myöhemmin myös Pelicansissa. Pelaajauran jälkeen Nurminen on noussut seurassa voimahahmoksi omistajana, valmentajana ja seurapomona. 

Jan Latvala
Eniten sarjaotteluita (725) seurassa kirjannut pelaaja. Puolustaja toimi Pelicansin varakapteenina jo vuonna 1999, kapteenina vuosina 2009-2011 ja päätti uransa seurassa vuonna 2016. 

Juttu jatkuu kuvan alla

Tilastolähde: eliteprospects.com

Voit äänestää suosikkiasi alla ja muissakin verkkosivujemme Liiga-aiheisissa jutuissa tällä viikolla!

Maanantain myöhäisillassa nähtävässä Hockey Night: tien päällä -ohjelmassa (MTV3 klo 22.35) vieraillaan Lahdessa. Siim Liivik ja Ari Vallin tapaavat Pelicansin hallituksessa istuvan, Apulanta-yhtyeen Sipe Santapukin ja seuran pelaajalegendan Marko Jantusen.  Sub-kanavan viikon tv-otteluna nähdään Pelicans-Ilves perjantaina klo 18.00! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja