Latasitko Fortniten tällaisen linkin kautta? Tietoturvatutkijat varoittavat haittaohjelmista: "Riskit ovat korkeat"

1:52

Tietoturvatutkijat varoittavat verkkorikollisista, jotka pyrkivät hyödyntämään videopeli Fortniten suursuosiota ja pelin lähestyvää Android-mobiiliversion julkaisua. Aiheesta kertoo Independent.

Mobiililaitteet ovat usein hakkereiden kohteena. Katso yllä oleva video!

Suosittua videopeli Fortnitea voi pelata tällä hetkellä jo tietokoneilla, useilla konsoleilla ja iOS-puhelimilla, mutta Android-puhelinten omistajat saavat vielä odotella kesän loppuun ennen pelin ilmestymistä mobiiliin.

Internetissä on kuitenkin levinnyt useita videoita, joissa opastetaan, miten pelin voi ladata jo nyt Android-laitteisiin.

Brittilehti Independentin haastattelemat tietoturva-asiantuntijat ovat kuitenkin havainneet, että ohjevideoiden yhteydessä olevat sovellusten latauslinkit ovat väärennettyjä ja voivat tuoda laitteelle erilaisia haittaohjelmia.

Youtube-videoilla, joilla Fortniten Android-version latausta opastetaan, voi olla parhaimmillaan miljoonia katselukertoja.

"Riskit ovat korkeat"

Tietoturvayhtiö ESET:n haittaohjelmatutkija Lukas Stefanko kertoo Independentille havainneensa erään latauslinkin mukana tulleen niin kutsutun sms-troijalaisen. Sen avulla rikolliset voivat ottaa salaa saastuneen laitteen haltuunsa ja lähettää siitä tekstiviestejä maksullisiin numeroihin.

– Riskit ovat korkeat, koska ihmiset uskovat ja lataavat mitä tahansa sovelluksia he löytävät kuvaustekstistä Youtube-videoiden alta. Yhdessä tapauksessa löysin sms-troijalaisen, mutta siellä voi olla –– pankkihaittaohjelmia tai vakoiluohjelmia, Stefanko sanoo.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toiset tietoturvatutkijat ovat esimerkiksi havainneet väärennettyjen Fortnite-sovellusten sisältävän ohjelmia, joiden avulla voidaan kerätä ihmisten dataa ja pyyhkiä laitteen tiedot kokonaan.

Lataa vain vahvistettujen lähteiden sovelluksia

Aiemmin epäilyttävien sovellusten lataamisesta puhelimeen on varoittanut myös F-Securen tietoturvatutkija Sean Sullivan, sillä käyttäjä ei voi olla varma kenelle tiedot päätyvät ja mihin niitä käytetään.

Tietoturvatutkijat neuvovat lataamaan pelejä vain vahvistetuista ja pätevistä lähteistä Google Play kaupasta.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja