Mainos

Lastentapahtuma uhkasi peruuntua äärioikeiston mielenosoituksen tieltä – yllätyskäänne pelasti juhlan

Helsingin Töölöntorille itsenäisyyspäiväksi kaavailtu lastentapahtuma siirtyy Töölön jalkapallostadionille, kertovat tapahtuman järjestäjät Facebookissa. Järjestäjien mukaan yön ja aamun aikana saatiin myös monia muita hyviä tarjouksia uudeksi juhlapaikaksi.

Järjestäjät aikovat kuitenkin edelleen tehdä oikaisupyynnön kaupungille. Heidän mukaansa ei ole kohtuullista, että lastentapahtuma peruttiin turvallisuussyistä, koska kaupungin on oltava turvallinen kaikille. Lastentapahtumalle jouduttiin etsimään toinen paikka, koska Töölöntorilla järjestetään samaan aikaan äärijärjestöjen 612-mielenosoitus.

Tapahtuman siirtymisestä kertoi myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori blogissaan. Vapaavuoren mukaan on hienoa, että lastentapahtuma löysi itselleen mieluisen ja turvallisen tapahtumapaikan.

– Olemme hirveän iloisia ja onnellisia siitä, että löytyi turvallinen paikka, jossa voimme järjestää lasten juhlat. Saimme yön ja aamun aikana paljon ihania yhteydenottoja, yksi järjestäjistä Jaakko Hilppo sanoo MTV:lle. 

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi jo aamulla Twitterissä, että seuran stadion on lastenjuhlan käytössä.

–  Meillä on aina teille tilaa ja tarjoamme mielellämme stadionin käyttöönne, Riihilahti tviittasi.

Helsingin poliisi toisti Twitterissä aiemman kantansa, jonka mukaan 612-tapahtumasta on tehty ilmoitus lähes vuosi sitten. Osallistujat ovat täyttäneet Töölöntorin, eikä muiden samanaikaisten tapahtumien järjestäminen ole poliisiin mukaan turvallisuussyistä mahdollista.

Ylikomisario Seppo Kujala sanoi eilen STT:lle, että 612:n kokoontumisesta on tehty asianmukainen ilmoitus, johon ei tarvita maanomistajan lupaa. Kujalan mukaan lastentapahtuma taas on yleisötilaisuus, johon tarvitaan maanomistajan eli tässä tapauksessa Helsingin Tukkutorin lupa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.