Mainos

Lastenkodin omahoitaja raiskasi ja käytti hyväkseen 16-vuotiasta potilastaan – nainen ilmestyi mökkipaikkakunnalle ja pakotti tytön seksiin

0:36

Eteläsuomalaisen lastenkodin työntekijä tuomittiin potilaansa raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä Helsingin käräjäoikeudessa viime viikolla. Nelikymppinen nainen oli 16-vuotiaan uhrinsa omahoitaja.

Poliisin tietoon tulee vuosittain noin tuhat lapsen hyväksikäyttötapausta. Katso yltä video aiheesta.

Tuomioon johtaneet rikokset tapahtuivat kahdella eri kerralla kesällä 2016.

Tapahtumahetkellä 16-vuotias tyttö kertoi oikeudessa olleensa koulujen päättäjäisviikonloppuna viettämässä iltaa kavereidensa kanssa, kun omahoitaja yllättäen soitti hänelle ensimmäisen kerran. Nainen oli ollut päihtynyt ja pyytänyt tyttöä luokseen.

Tytön kertomuksen mukaan omahoitaja oli uhannut tappaa itsensä, jos hän ei vastaisi kutsuun myöntävästi. Tyttö koki, ettei hänellä ollut vaihtoehtoja.

Rivoja juttuja ja kopelointia

Asunnolla humalainen nainen oli tytön mukaan muun muassa puhunut ”sikaällöttäviä” asioita seksistä ja väkivallasta sekä virtsannut housuihinsa. Nainen oli myös kysellyt teiniltä, oliko tämä harrastanut seksiä naisen kanssa.

Tämän jälkeen nainen oli tytön mukaan kopeloinut häntä jalkovälistä ja masturboinut hänen nähden.  

Oikeudessa kuullun naisen mukaan illan aikana ei tapahtunut mitään seksuaalista kanssakäymistä.

Hoitaja seurasi mökkipaikkakunnalle

Joidenkin viikkojen kuluttua 16-vuotias oli perheensä kanssa mökillä, kun omahoitaja oli jälleen soitellut ja lähetellyt viestejä hänelle. Nainen ilmoitti tulleensa samalle paikkakunnalle hotelliin ja taivutteli tämän jälleen luokseen.

Hotellilla juotiin alkoholia. Tämän jälkeen kaksikko oli seksuaalisessa kanssakäymisessä.

Aikuisen naisen mukaan hän oli harrastanut tytön kanssa seksiä yhteisymmärryksessä. Tyttö koki tilanteen toisin. Hänen mukaansa nainen oli pakottanut hänet seksuaalisiin tekoihin estelystä huolimatta.

Oikeus: 16-vuotiaan kertomus uskottava

Oikeus katsoi teot raiskaukseksi, ja totesi nainen käyttäneen hyväksi uhrinsa päihtymystä, pelkoa ja muuta avutonta tilaa sekä loukanneen vakavasti tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Päättäjäisviikonlopun tapahtumien vuoksi nainen tuomittiin myös seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Vaikka osalliset olivat tapahtumista eri mieltä, 16-vuotias oli oikeuden mukaan kertonut kokemuksistaan uskottavasti ja johdonmukaisesti. Tytön kertomusta tukivat myös aikuisen lähettämät viestit, joissa aikuinen kertoi rakastavansa tyttöä ja välittävänsä tästä.

Rangaistukseksi nainen määrättiin puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi nainen joutuu maksamaan 300 euroa sakkoja sekä korvaamaan uhrilleen yhteensä 7000 euroa kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.