Mainos

Lastenkirjailijan mysteerikatoaminen askarruttaa brittejä – nainen ja koira kateissa jo seitsemän viikkoa

Lastenkirjailijan mystinen katoaminen kummastuttaa brittejä. Kirjailijaa ja hänen koiraansa on etsitty jo seitsemän viikkoa.

Lastenkirjailija Helen Bailey ilmoitti avomiehelleen jättämässään viestissä lähtevänsä Broadstairsiin, jossa parilla on lomapaikka. Viestin jälkeen kirjailija kuitenkin katosi jälkiä jättämättä. Viimeisin näköhavainto on kodin läheisyydestä, missä Bailey ulkoilutti Boris-koiraa, kertoo The Guardian-lehti.

Poliisi pitää katoamista todellisena mysteerinä. Johtolankoja ei yksinkertaisesti ole. Baileyn kumppanin Ian Stewartin mukaan Helen ilmoitti lähdöstään maanantaina.

– Viestissä luki, että hän tarvitsee hieman aikaa itselleen.

Koska kirjailijasta ei kuulunut pariin päivään mitään, Stewart päätti lähteä parin kodista Hertfordshirestä loma-asunnolle katsomaan, mistä on kyse.

– Menin sinne ja tarkastin paikat. Hän ei ollut siellä

Silloin Stewart ilmoitti Baileyn kadonneeksi.

Poliisi ymmällään

Poliisin tutkintaa johtava Julie Wheatley Hitchin poliisilaitokselta epäilee, että Helen saattoi kadota myös tahallaan. Siihen viittaa kirjoitus blogissa, missä kirjailija kertoo kiinnostuneena kaiken ”taakseen jättämisestä” ja ”vain katoamisesta”. Uuden elämän aloittamisesta ja uudesta identiteetistä.

Epäilyistä huolimatta poliisia vaivaa se, että Baileysta ei ole jäänyt mitään jälkiä. Pankkitili on koskematon, samoin sähköposti ja matkapuhelin.

– Hän ei ole nostanut suuria summia rahaa ennen katoamista. Ei ole digitaalista sormenjälkeä missään. Ei näköhavaintoja. Ei ole mitään.

Seitsemän viikkoa kateissa on jo aika, jonka jälkeen kadonneen henkilön löytyminen alkaa näyttää epätodennäköiseltä. Siksi myös poliisi on päättänyt tulla julkisuuteen kertomaan avoimesti etsinnöistä, jotka eivät ole johtaneet vielä mihinkään.

– Meille tulee paljon ilmoituksia kadonneista ihmisistä joka päivä. Useimmat heistä löytyvät tai palaavat takaisin vuorokauden parin sisällä katoamisesta tai saamme tietää, miten heidän on käynyt. On todella erikoista, että joku on täysin kateissa näin kauan.

Teiniromaaneja ja surublogia

Helen Bailey, 51, on tunnettu varhaisteineille kirjoittamistaan Electra Brownin elämästä kertovista kirjoistaan. Hän on kuitenkin kirjoittanut myös hieman synkempää blogia, jossa hän kertoo tuskastaan edesmenneen miehensä John Sinfieldin kuoltua.

Blogi on nimeltään Planet Grief. Sinfield hukkui lomaillessaan Barbadoksella vuonna 2011.

Samoihin aikoihin Baileyn nykyinen kumppani menetti oman vaimonsa. Pari muutti yhteen kaksi vuotta traagisten tapahtumien jälkeen. Ian Stewartin mukaan parilla ei ollut riitaa, minkä vuoksi Bailey olisi mahdollsiesti halunnut kadota.

Julkisuustemppu?

Poliisi on haravoinut jo kaikki Baileyn elämään liittyneet paikat ja tavarat. Puhelin on kateissa, mutta esimerkiksi passi ei. Kirjailijan vaatekaappi on sen verran laaja, että on mahdotonta tietää, puuttuuko sieltä jotain.

Matkalaukkuja ei ole viety. Kaikki kirjailijan suosimat hotellit on käyty läpi. Baileyn tiedetään pitäneen Brightonista, joten erityisesti sen alueen koiraystävälliset hotellit on tarkastettu. Samoin Northhumberlandissa, missä Bailey varttui.

Poliisi on kuitenkin ajatellut sitäkin mahdollisuutta, että kyseessä olisi julkisuustemppu. Samalla tavalla kuin Agatha Christien selvittämätön katoaminen 1926.

Christie katosi tuolloin 11 päiväksi. Vahvin teoria katoamiselle on se, että kirjailija oli vaipunut stressin seurauksena jonkinlaiseen transsiin reiluksi viikoksi.

Perhe on vedonnut Heleniin, että tämä antaisi vaikka välikäsien kautta tiedon itsestään. Myös muut ovat vedonneet median kautta kirjailijaan, mikäli tämä on elossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.