Lastenhoitaja olikin pedofiili: Tarjosi palveluitaan netissä väärällä nimellä, salakuvasi alastomia lapsia

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut parikymppisen miehen yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lukuisista salakatselu- ja lapsikuvarikoksista.

Mies oli esiintynyt verkon lastenhoitosivustolla lastenhoitajana väärällä nimellä ja päätynyt erään alakouluikäisen lapsen hoitajaksi useammalla kerralla.

Lapsi oli ollut miehen luona ainakin kaksi kertaa, ja kerran mies oli ollut lapsen perheen asunnolla. Hoitokertojen yhteydessä mies oli salakuvannut alastonta lasta, erityisesti tämän sukuelimiä.

Lisäksi mies oli kuvannut lasta, kun tämä katseli televisiota ja söi tikkaria ystävänsä kanssa.

Mies oli myös nukuttanut lasta makaamalla tämän vieressä, sillä lapsi oli pelännyt olla yksin. Lapsi oli ollut näissä tilanteissa alasti.

Käräjäoikeudessa mies myönsi toimineensa näin. Hänen mukaansa kyse ei kuitenkaan ollut lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, koska hänen mukaansa kyse ei ollut seksuaalisista teoista.

Vieressä makaamisen osalta syyte hylättiin, mutta alastoman lapsen sukuelimien videokuvaamisen takia mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Pakonomainen tarve salakuvata

Tämän lisäksi mies oli useammalla kerralla salakuvannut ihmisiä, myös lapsia, uimahallin pukeutumis- ja suihkutiloissa Helsingissä. Kerran mies oli käynyt kuvaamassa altaiden puolella.

Salakuvaamisen ja laitteiltaan löytyneen materiaalin mies suurimmilta osin myönsi oikeudessa. Mies kuitenkin väitti, että oli poistanut suurimman osan ottamistaan kuvista ja videoista ja että jonkun kuvan hän oli ottanut vahingossa.

Lisäksi mies väitti, että osa hänen koneeltaan löydetyistä videoista liittyi hänen kiinnostukseensa nudismia kohtaan. Nämä videot mies oli ladannut internetistä. Hänen mukaansa kyse ei ollut laittomasta materiaalista, vaikka videolla oli alastomia lapsia aikuisten seurassa.

Mies selitti tekojaan sillä, että hänellä oli ollut lapsuudesta saakka tarve salakuvata asioita. Miehen mukaan hän oli jo hakenut ongelmaansa apua.

2 ja puoli vuotta vankeutta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1995 syntyneen Toni Tapio Mustosen 2 vuoden ja 6 kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Tuomiosta 720 päivää on jäännösrangaistusta, sillä mies oli rikoksia tehdessään ehdonalaisessa vapaudessa. Hänet oli aiemmin tuomittu useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista sekä muun ohella salakatselurikoksista yli 7 ja puolen vuoden mittaiseen vankeuteen.

Nyt tuomitut rikokset Mustonen oli tehnyt miltei heti päästyään koevapauteen.

Tänään miehen syyksi luettuja syytekohtia on kaiken kaikkiaan 14. Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi miehen katsottiin syyllistyneen useisiin salakatseluihin, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisiin sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoihin.

Mies määrättiin pidettäväksi vangittuna.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Jukka Aholle kerrotaan häpeällisistä haluista – näin hän auttaa pedofiileja

Jukka Aholle kerrotaan häpeällisistä haluista - näin hän auttaa pedofiileja 4:29

Lue myös:

    Uusimmat