Lasta kiusattiin kotitekoisesta yliopistopaidasta – yliopiston yhteydenotto käänsi tilanteen voitoksi: "Pojan leuka loksahti"

0:48
Näin ripustat villapaidan henkariin niin, ettet pilaa sitä! Niksi toimii parhaiten tavallisille paidoille, mutta myös testimme muhkea villatakki asettui sen avulla henkariin. Katso niksi videolta!

Poika askarteli omin käsin teemapaidan, jota kuitenkin solvattiin koulussa. Opettajan Facebook-teksti tapauksesta aiheutti huikean reaktion.

Floridalaispojan into yliopistoa kohtaan sai ensin surkean, sitten ilahduttavan käänteen. Poika oli valmistanut koulun teemapäivää varten Tennesseen yliopistoa kuvaavan paidan käsin, kertoo CNN. Teemapäivän ideana oli kantaa yliopistojen ja niiden urheilujoukkueiden teemavärejä; lapsi halusi oranssilla värillä kannattaa The Tennessee Volunteers -jalkapallojoukkuetta.

Pojalla ei kuitenkaan ollut Tennesseen yliopiston paitaa. Altamonten peruskoulun opettaja Laura Snyder kertoi lapselle, että hän voisi vain pukeutua oranssiin.

"Kun tuo päivä sitten tuli, hän oli niin innoissaan..."

Laura kertoo, että lapsi käytti oranssia paitaa koko viikon, mutta yllätti sitten opettajansa: poika piirsi teemapäivän kunniaksi paperille kirjaimet U ja T ja kiinnitti paperin sitten oranssiin paitaansa.

– Kun tuo päivä sitten tuli, hän oli niin innoissaan näyttäessään paitaansa minulle. Olin vaikuttunut siitä, että hän vei idean astetta pidemmälle ja teki näin oman merkkinsä, Laura kertoi Facebookissa.

Lounaaseen mennessä pojan into oli kuitenkin haihtunut. Tilalle olivat tulleet kyynelet.

– Jotkut tytöt lounaspöydässä hänen vieressään (tytöt, jotka eivät edes osallistuneet teemapäivään) olivat pilkanneet lappua, jonka hän oli kiinnittänyt paitaansa. Poika oli murtunut. Tiedän, että lapset voivat olla julmia, ja ymmärrän, ettei se ollut hienoimmista hienoin lappu, mutta tämä lapsi käytti hänelle tarjolla olevia resursseja osallistuakseen teemapäivään.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Yliopistokin otti yhteyttä

Lauran sydäntä särki lapsen puolesta. Hän päätti hankkia tälle aidon Tennesseen yliopiston paidan.

Laura kertoi tapauksesta Facebookissa ja kysyi, tunteeko kukaan hänen kontakteistaan ketään kyseisestä oppilaitoksesta.

Yllättäen tapaus keräsi suuren huomion. Kommentteja ja jakoja alkoi sataa, ja myös Tennesseen yliopisto sai tietää tapahtuneesta. Koulu otti Lauraan yhteyttä ja kertoi haluavansa muistaa innokasta poikaa tuotepaketilla.

Laura hehkutti yliopiston lähettämiä lahjoja Facebookissa ja kertoi, että lapsi oli ilahtunut tuotteista ja pannut heti virallisen paidan ylleen. Hän myös jakoi tuotteita luokkatovereilleen.

Tekivät pojan logosta virallisen paidan

Yliopisto päätti kuitenkin mennä astetta pidemmälle. He halusivat lahjojen lähettämisen lisäksi painaa pojan kehittämän U.T.-logon virallisiin paitoihinsa. 

– Kun kerroin, että hänen designistaan tehdään oikea paita ja ihmiset haluavat käyttää sitä, pojan leuka loksahti. Hänellä oli kasvoillaan iso hymy, hän käveli suorempana ja näin, että hänen itsetuntonsa koheni, Laura kuvaili.

Yliopisto sai pojan äidiltä luvan paitojen valmistamiseen, ja somehuomiota keränneitä vaatekappaleita mainostettiin pian sosiaalisessa mediassa. Paita oli niin suosittu, että se jopa kaatoi yliopiston nettikaupan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

"Yhtään poikani puolesta kirjoitettua kommenttia ei tulla unohtamaan"

Poika on itsekin saanut ylleen itse suunnittelemansa paidan. Nimettömäksi jääneen pojan äiti kirjoitti Lauralle ja yleisölle kirjeen, jossa kiitti pojan huomioimisesta.

– Olen häkeltynyt rakkaudesta, jota tunnen saavani tältä laajalta yhteisöltä, äiti kiitteli.

– Yhtään poikani puolesta tehtyä tekoa tai kirjoitettua kommenttia ei koskaan tulla unohtamaan, ja toivon, että ne inspiroivat häntä koko hänen elämänsä ajan.

Paidasta tuli huippusuosittu ja CNN:n mukaan sitä ennakkotilattiin huikeat 16 000 kappaletta. Paita maksaa noin 15 dollaria, josta valmistuskulut ovat 7,50 dollaria. Voittoa paidalla ei tule, sillä rahat menevät kiusaamista vastustavalle järjestölle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja