Lassi Tuovilta suora huomio Susijengin pelaamisesta: "Siinä ei ole väliä"

Lassi Tuovilta suora huomio Susijengin pelaamisesta: "Siinä ei ole väliä, ketä meillä on mukana joukkueessa" 6:37
Katso videolta Lassi Tuovin kommentit tulevasta koitoksesta.

Suomen miesten koripallomaajoukkue aloittaa olympiakarsintaurakkansa tiistaina Bahamaa vastaan. Susijengi lähtee karsintoihin ilman supertähteään Lauri Markkasta. Päävalmentaja Lassi Tuovi painottaa Suomen osalta erityisesti puolustuspeliä.

Suomi on ollut edellisen kerran miesten olympiakarsinnoissa vuonna 1988. Tuolloin pääsyä kisoihin ei tullut. Suomi on ollut kahdesti mukana olympiakisoissa, vuoden 1952 kotikisoissa sekä vuonna 1964 Tokiossa. 

Nyt Espanjassa pelattavassa karsintaturnauksessa Suomen lohkossa pelaavat Bahama ja Puola. Toisessa lohkossa ovat isäntämaa Espanja, Angola ja Libanon. Lohkojen kaksi parasta etenevät turnauksen välieriin. Karsintaturnauksen voittaja pelaa Pariisin kesäolympialaisissa. 

– Meidän suurin lähtökohta viime MM-kisojen jälkeen oli se, että keskittymisemme on ollut puolustuspelaamisessa. Miten se pystyy mahdollistamaan meidän siirtymän hyökkäykselle ja hyökkäyksen käynnistämiselle. Siinä ei ole väliä, ketä meillä on mukana joukkueessa, Tuovi sanoo MTV Urheilulle.

– Se on ihan sama, kuka tuo palloa ylös. On se sitten pelintekijä tai iso pelaaja, koska meillä on heitä, jotka pystyvät tekemään sitä. Nimillä ei ole minkäänlaista väliä. Se on meidän konsepti, kollektiivinen juttu, mitä kaikkien pitää pystyä toteuttamaan. Se on myös helpottanut tätä lyhyttä valmistautumista, kun on tietynlainen sapluuna, jota on kehitetty, Tuovi jatkaa.

Suomi kohtasi olympiakarsintoihin valmistavissa peleissä Uuden-Seelannin ja Latvian. Molemmista otteluista tuli voitot. Susijengin kapteeni Sasu Salin uskoo, että joukkueesta löytyy muitakin ratkaisijoita kuin sivussa turnauksesta oleva Lauri Markkanen.

– Varmaan helpoin vastaus on se, että joukkueena tehdään enemmän, kuten se näkyi noissa peleissä. Sieltä nousee aina joku uusi. Se ei ole välttämättä yksi nimi. Mielestäni sieltä nousee aina eri tyyppejä. Ei ole yhden miehen show ehkä niin paljoa, kuin jos Lauri (Markkanen) olisi esimerkiksi paikalla. Meidän joukkue on nyt tämä ja tällä mennään. Täältäkin löytyy taitoa, joten en missään nimessä ole huolissani, Salin summaa.

Susijengi aloittaa karsintaturnauksen tiistaina Bahamaa vastaan. Puola-ottelu pelataan torstaina ja mahdolliset ratkaisupelit viikonloppuna.

Katso pääkuvan videolta Lassi Tuovin kommentit tulevasta koitoksesta. Alla Sasu Salinin haastattelu.

Sasu Salinilta suora lupaus olympiakarsintojen avaukseen: "Nämä on aina hyviä" 7:09

Lue myös:

    Uusimmat