Ruotsissa yhdeksän ihmistä kuollut lento-onnettomuudessa: "Putosi ja syttyi tuleen"

Ruotsin Örebrossa torstai-iltana tapahtuneessa lento-onnettomuudessa on kuollut kaikki koneessa olleet yhdeksän ihmistä. Kuolonuhreista kertoo Bergslagenin alueen poliisi.

Onnettomuuskone putosi pian lentoonlähdön jälkeen maastoon ja syttyi tuleen. Aiempien tietojen mukaan koneessa oli kahdeksan laskuvarjohyppääjää ja koneen lentäjä.

Poliisi ilmoittaa, ettei se aio yön aikana kertoa tarkempia tietoja onnettomuudesta.

Uutistoimisto TT:n mukaan onnettomuuskone oli tyypiltään DHC2 Turbo Beaver.

Onnettomuustutkijat matkalla paikalle

Poliisin tiedottaja Diana Qudhaib kertoi aiemmin, että onnettomuuskoneessa olleiden omaisia on saapunut Örebron lentokentälle. Toistaiseksi onnettomuuden syystä ei ole tietoa.

–  Meillä on tiedossa, että koneella oli nousussa ongelmia, jonka jälkeen se putosi ja syttyi tuleen, Qudhaib sanoi TT:lle.

Onnettomuuspaikalle on järjestetty kriisiapua. Lisäksi Ruotsin valtion onnettomuustutkintakeskuksen tutkijoita on matkalla paikalle. Tutkintaa johtava Peter Swaffer sanoi SVT:lle, että tutkijat alkavat haastatella silminnäkijöitä ja keskustelevat myös lennonjohtotornissa olleiden ihmisten kanssa.

Ruotsin laskuvarjoliiton viestintävastaava Anna Oscarsson kertoi TT:lle, että Örebron laskuvarjokerho oli vuokrannut koneen Skånesta.

Asiantuntija toivoo turvallisuusparannuksia

TT:n haastattelema lentoturvallisuusasiantuntija Hans Kjäll sanoo, että onnettomuudessa on yhtäläisyyksiä Uumajassa vuonna 2019 tapahtuneeseen onnettomuuteen, jossa kuoli yhdeksän ihmistä.

–  Siitä on tuskin kahta vuottakaan. Voi vain ihmetellä, miksi tällainen onnettomuus on tapahtunut jälleen, Kjäll sanoo.

Uumajan onnettomuuskone oli malliltaan GippsAero GA8 Airvan. Onnettomuus tapahtui lennon nousuvaiheessa. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan osa koneen siivestä irtosi jo ilmassa.

Kjällin mukaan vielä on liian aikaista sanoa, mistä Örebron tuore onnettomuus on voinut johtua. Alustava onnettomuustutkintaraportti voi valmistua kuukauden kuluttua, mutta lopullisen raportin valmistumisessa kestää 6–12 kuukautta.

–  Toivon, että onnettomuustutkintakeskus tekee parhaansa ja se johtaa turvallisuusparannuksiin, Kjäll lisää.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven lähetti illalla surunvalittelun onnettomuuden uhrien omaisille.

Örebro sijaitsee noin 200 kilometriä länteen Tukholmasta. Örebrossa on yli 156  000 asukasta ja se on Ruotsin kuudenneksi suurin kunta.

Lue myös:

    Uusimmat