Laran kahdeksan vuotta vanhat tekstit kävivät kalliiksi – sai potkut sairaalasta: "En koskaan tahallisesti aiheuttaisi vahinkoa potilaalle"

Lääkäri Lara Collab sai potkut eikä voi osallistua sairaalan erikoistumisjaksolle, koska julkaisi rasistisia viestejä. Lara kirjoitti rasistisesti Twitterissä jo vuonna 2011.

Vanha vitsi Twitterissä tuli kalliiksi Lara Collabille. Kern Medical Center -sairaala ei halunnut naista töihin sairaalaan kuultuaan, että Lara oli kirjoittanut sosiaalisessa mediassa rasistisesti.

Yhdysvaltalainen Lara vitsaili Twitterissä rasistisesti jo vuonna 2011. Antisemitistisiä sosiaalisen median tilejä paljastavan Canary Missionin mukaan Lara tviittasi, että aikoo antaa juutalaisille "tahallisesti vääriä lääkkeitä". Lisäksi nainen kertoi esimerkiksi, että holokaustia "liioiteltiin".

Sairaala "odottaa myötätuntoisuutta henkilökunnaltaan"

Lara ei alkuperäisiä tviittejä kirjoittaessaan ollut vielä lääketieteen opiskelija, mutta jatkoi samasta aihepiiristä keskustelemista sosiaalisessa mediassa vielä vuonna 2017. Hän on sittemmin poistanut sosiaalisen median tilinsä.

Tviittien iästä huolimatta Kern Medical ilmoitti, ettei Lara osallistu sairaalan erikoistumisjaksolle.

– Kern Medical on omistautunut potilaidensa terveydelle ja hyvinvoinnille ja odottaa korkeaa lahjomattomuutta ja myötätuntoisuutta henkilökunnaltaan, sairaala ilmoitti ja kertoi toivottavansa sairaalaan tervetuleeksi kaikenlaiset potilaat.

Lara valmistui vuonna 2018, mutta myös hänen opinahjonsa on ilmoittanut, että tuomitsee Laran tekstit. Cleveland Clinic, jolla Lara aiemmin työskenteli erikoistuvana lääkärinä, irtisanoi hänet tviittien vuoksi.

"En koskaan tahallisesti aiheuttaisi vahinkoa kellekään potilaalle"

Lara julkaisi asiasta tiedotteen alkuvuonna 2019. Hän kertoi ottavansa lääkärinvalansa vakavasti.

– En koskaan tahallisesti aiheuttaisi vahinkoa kellekään potilaalle, joka etsii lääketieteellistä hoitoa, Lara totesi nettisivullaan.

Laran mukaan hänen kommenttinsa olivat seurausta matkasta palestiinalaisalueelle. Hän järkyttyi alueen ihmisoikeustilanteesta.

– Vielä teini-ikäisenä, noin parikymppisenä naisena minulla oli vaikeuksia ilmaista intensiiviset tunteeni näkemistäni asioista rakentavasti, hän kuvailee.

Pyytää anteeksiantoa

Lara kertoo myös rukoilevansa anteeksiantoa ja haluavansa hyvittää tekonsa, jotta tulevaisuus voisi olla parempi "meille kaikille". Netissä myötätuntoa ei kuitenkaan ole liiemmin herunut.

– Todella toivon, että hänen lääkärinlupansa otettiin pois, Twitterissä toivotaan.

Lue myös:

    Uusimmat