Lapsia aivopestiin järkyttävällä tavalla, erotettiin perheistään ja myytiin uusille vanhemmille Italiassa – 18 syytetyn joukossa terapeutteja, lääkäreitä ja yksi pormestari

Italian poliisin mukaan ryhmä aikuisia sai lapset uskomaan, että heitä oli käytetty seksuaalisesti hyväksi. Tämän jälkeen lapset myytiin uusiin perheisiin.

Poliisi on pidättänyt 18 ihmistä, joiden väitetään aivopesseen haavoittuvaisessa tilassa olleita lapsia uskomaan, että heidän vanhempansa olisivat käyttäneet heitä hyväksi. Aivopesun jälkeen lapset myytiin uusille vanhemmille. 

Syytettyjen joukossa on psykoterapeutteja, sosiaalityöntekijöitä, lääkäreitä ja Bibbianon kaupungin pormestari. 

The Guardian kertoo, että Italian pääministeri Giuseppe Conte kuvailee tänään alkaneessa G20-kokouksessa Japanissa "huoltajaverkostoa" kohtaan esitettyjä syytteitä pelottaviksi ja järkyttäviksi. 

Aivopesussa käytettiin sähköshokkeja ja piirustuksia

Poliisi teki pidätykset Italian pohjoisosassa Reggio Emilian kaupungissa vuonna 2018 alkaneiden tutkimusten jälkeen.

Tutkimuksissa paljastui, että 18 ihmisen verkosto käytti lapsiin muun muassa sähköshokkeja saadakseen heidät uskomaan, että heitä oli käytetty hyväksi. Heidän myös uskotaan muokanneen lapsille tarkoitettuja piirustuksia seksuaalisiksi.

Terapeuttien kerrotaan pukeutuneen lastentarinoiden ilkeiksi hahmoiksi. 

Tämän jälkeen verkosto antoi lapset uusiin perheisiin rahaa vastaan. Mukana olleet henkilöt säilyttivät lasten oikeiden vanhempien lähettämät lahjat ja kirjeet varastotilassa, jonka poliisi myöhemmin löysi. 

Italian media raportoi tapauksesta ensin, jonka jälkeen Bibbianon poliisi vahvisti tiedot uutistoimisto AFP:lle torstaina. 

Osa uusista vanhemmista käyttänyt lapsia seksuaalisesti hyväksi

Poliisitutkinta kulki nimellä "Enkelit ja Demonit". 

Corriere della Sera -sanomalehden mukaan pidätetyn ryhmän tarkoitus oli valita perheitä, joissa oli sosiaalisesti hankala tilanne, ottaa lapset pois vanhemmilta ja antaa lapset rahaa vastaan toisille vanhemmille. 

La Repubblican mukaan osaa uusista vanhemmista on syytetty ostamiensa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Poliisi ei kerro lasten lukumäärää eikä lasten ikiä. 

Italian median mukaan jutussa on pyörinyt satoja tuhansia euroja.

Lue myös:

    Uusimmat