Lapsi kertoi kiusaamisesta, opettajan vastaveto sai vanhemmat raivostuman: "Poikaa muistutettiin päivittäin asioista, joista muut eivät hänessä pidä"

10-vuotias brittipoika Caien Powell ei ole ollut suosittu koulukavereidensa keskuudessa. Powellilla on muun muassa autismin kirjon piirteitä sekä ADHD ja hän on joutunut muiden lasten hylkimäksi ja kiusaamaksi. 

Powellin vanhemmat järkyttyivät, kun lapsi kevätlukukauden päätteeksi toi kotiin julisteen, joka oli roikkunut puoli vuotta koululuokan seinällä. 

Julisteeseen Powell on piirtänyt itsensä ja listannut ympärilleen piirteitä, joiden takia muut eivät pidä hänestä. Paperiin on kirjoitettu esimerkiksi "ole iloinen, älä surullinen" ja "lakkaa huutamasta". 

Powellin isä Damian Lightoller oli tapauksesta ymmällään. 

– Poikani lähestyi ohjaajaansa ja kertoi joutuneensa kiusatuksi ja olevansa pahoillaan, etteivät muut pitäneet hänestä, isä kertoo.

– Ohjaaja käski hänet istumaan, kysyi toisilta, mikseivät he pitäneet hänestä ja yritti saada häntä muuttamaan niitä asioita itsessään. 

Isän mukaan koulun rehtori on kuitannut tapauksen sanomalla, että menettely on koulun tapa ratkaista kiusaamistilanteita. Lightoller ei tätä ymmärrä.

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä

Kiusaaminen vain paheni

Juliste oli ripustettu luokan seinälle viime marraskuussa, mutta kiusaaminen on Lightollerin mukaan sittemmin pikemminkin lisääntynyt. 

– Kiusaamista on ollut tänä vuonna hiukan tavallista enemmän, joten tämä on saattanut pahentaa tilannetta, isä pohtii julisteen seurauksia. 

Toinen oppilas oli esimerkiksi heittänyt Powellia alkuvuodesta pullolla, ja kevään aikana poika puhui usein kotona piirteistä, joista ei itsessään pitänyt. 

– Meillä ei tietenkään ollut aavistustakaan, että poikaa muistutettiin päivittäin koulussa asioista, joista muut eivät hänessä pidä, Lightoller sanoo surullisena. 

Perheen opettajatuttava on kertonut, että yleensä koulun käyttämässä menetelmässä on tarkoitus listata yhdessä oppilaan hyviä ominaisuuksia ja siirtää huomiota niihin. 

– Sen sijaan he (Powellin koulussa) keskittyivät negatiivisiin ominaisuuksiin, isä sanoo. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat