Lapsi herätti Romain Grosjeanin painajaisesta – hirvittävän onnettomuuden yksityiskohdat eivät jättäneet F1-kuskia rauhaan, mutta apu löytyi lopulta

1:48
Romain Grosjeanin pelastuminen palastavasta autosta oli suoranainen ihme.

Viime vuoden lopulla täpärästi rajusta onnettomuudesta selviytynyt entinen F1-kuski Romain Grosjean kertoo nähneensä painajaisia Bahrainin tapahtumista.

Grosjeanin F1-ura päättyi dramaattiseen onnettomuuteen Bahrainin GP:ssä marraskuun lopussa. Haas-kuljettajan auto syöksyi rajusti kaiteeseen, ja Grosjean pelastautui ulos palavasta romusta suhteellisen pienin vammoin.

IndyCar-sarjaan siirtynyt Grosjean kertoo tuoreessa Beyond the Grid -podcastin jaksossa, miten hän on käsitellyt tapausta perheensä kanssa. Hänen kolme lastansa ovat myös olleet kiinnostuneita näkemään tilanteen uudelleen videolta.

– Heillä on niin paljon kysymyksiä. Olen katsonut sen lasteni ja vaimoni kanssa. Voin puhua siitä erittäin avoimesti, Grosjean kertoo.

Sveitsiläisranskalaiskuljettaja on kuitenkin saanut huomata, ettei kuoleman porteilla käyminen ole täysin jättänyt psyykettä rauhaan.

– Minulla on ollut pari flashbackia, ja yksi onnettomuuden vaihe, jonka olen halunnut ymmärtää ja käsitellä psykologini kanssa, Grosjean sanoo.

– Yksi (painajainen) tuli melko aikaisin aamulla, kuuden aikaan, ja poikani herätti minut. Toinen tuli, kun kävin läpi leikkaustani Genevessä nukutettuna, joten kaikki ainekset siihen, ettei voi hyvin, ovat olemassa ja muistuttavat sinua, miltä Bahrainin sairaala näytti sängystä katsottuna.

Asiasta puhuminen psykologin kanssa on rauhoittanut tilannetta.

– Sen jälkeen minulla ei ole ollut painajaisia. Voin katsoa (kolarivideota) ja puhua siitä ilman ongelmia.

– Käteni ei ole kehuttavassa kunnossa. En voi mennä aurinkoon, ja minun pitää olla varovainen kylmissä lämpötiloissa, kuumissa lämpötiloissa ja niin edelleen. Se kuitenkin myös toimii. Voin leikkiä lasteni kanssa, rakentaa yhä Legoja, ja vain sillä on väliä, Grosjean toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja