Romain Grosjean takaisin F1-auton rattiin – Lewis Hamiltonilta lämminhenkinen huomio tulimerestä paenneelle kuskille

Romain Grosjean ajaa F1-autolla ensi kertaa yli puoleen vuoteen, kun hän pääsee Lewis Hamiltonin mestaruusauton ohjaimiin Ranskassa kesäkuussa. 

Ranskalaisen Grosjeanin, 35, F1-ura päättyi dramaattisesti viime marraskuussa, kun hän sai vakavia palovammoja käsiinsä paettuaan kuin ihmeen kaupalla liekkeihin leimahtaneesta Haas-autostaan Bahrainissa. Hän ei palannut enää radalle loppukaudella, ja hänen sopimuksensa Haasin kanssa päättyi. 

Hän ajaa näytöstyylisesti Hamiltonin vuoden 2019 mestaruus-Mersulla Ranskan GP:n näyttämöllä 27. kesäkuuta ja jatkaa testisessiolla kaksi päivää myöhemmin. Mercedeksen F1-pomo Toto Wolff lupasi testimahdollisuuden Grosjeanille, kun ranskalainen toipui hurjasta ulosajostaan sairaalassa.  

– Olen niin innoissani siitä, että saan hypätä uudestaan F1-autoon. Ajamisesta MM-tittelin voittaneella Mercedeksellä tulee uniikki kokemus, Grosjean kommentoi tallin tiedotteessa.  

Hamilton ja Wolff ovat iloisia Grosjeanin puolesta. 

– On hienoa nähdä hänet taas Ranskassa ja toivottaa hänet tervetulleeksi tiimiin viikonlopun ajaksi. Hänen on kuitenkin syytä pitää huolta W10:stäni, Hamilton heitti huumorilla viitaten mestaruusautoonsa. 

– Emme halunneet, että ulosajo jää hänen viimeiseksi hetkekseen F1-autossa. Olen tuntenut Romainin hänen F3-mestaruusajoista lähtien. Hän ajoi pitkän ja menestyksekkään uran formula ykkösissä, ja halusimme, että hänen viimeiset muistonsa ovat mestaruusauton ratista, Wolff summasi. 

Nykyään IndyCarissa kilpaileva Grosjean starttasi F1-urallaan 179 kisaan ja ajoi kymmenen palkintosijaa. 

Lue myös:

    Uusimmat