Lapsensa murhasta syytetty isä venkoili kuulusteluissa: Vetosi rasismiin ja omaan jaksamiseensa – "Olen niin traumatisoitunut tilanteesta"

0:28

Porvoon leikkipuistosurmasta syytetty ranskalaismies ei suostunut kuulusteluissaan allekirjoittamaan osaa kuulustelupöytäkirjoista. Mies perusteli päätöstään sillä, että hän koki joutuneensa syrjinnän tai rasismin uhriksi. Toisella kerralla mies kieltäytyi yhteistyöstä poliisin kanssa omaan jaksamiseensa vedoten.

Yhteen tapauksen esitutkintamateriaaliin kuuluvaan kuulustelupöytäkirjaan on merkitty, että mies ei halua allekirjoittaa pöytäkirjaa, sillä "yleisesti ottaen häntä ei uskota ja kuultava kokee, että se on syrjintää tai rasismia".

Kyseisen kuulustelun jälkeen mies on jättänyt allekirjoittamatta myös muita kuulustelupöytäkirjoja.

Syytety vetosi jaksamiseen

Pöytäkirjoista käy ilmi, että mies kieltäytyi yhteistyöstä poliisin kanssa myös toisessa yhteydessä. Eräässä kuulustelussa mies ei suostunut tutustumaan aikajanaan, joka käsitteli hänen sekä hänen lapsensa äidin parisuhteen tapahtumia.

Mies vetosi jaksamiseensa.

– Olen niin traumatisoitunut tilanteesta ja en usko kestäväni enempää, mies vastasi kysymykseen siitä, riittääkö hänelle, että hänen avustajansa on tutustunut materiaaliin.

Mies ei halunnut muutenkaan kommentoida aikajanaa ja sanoi, että hänen mielestään "pitäisi kyseenalaistaa, miten nämä asiat tehdään".

Kiistää murhan mutta myöntää tapon

Miestä syytetään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa 3-vuotiaan tyttärensä murhasta. Syytteen mukaan mies löi lasta veitsellä päähän useamman kerran Porvoon lyseon leikkipuistossa viime marraskuussa.

Mies on kiistänyt syyllistyneensä murhaan, mutta myöntänyt tapon.

Teon taustalla oli huoltajuusriita, jonka johdosta mies oli ollut lapsen äidin kanssa aiemmin oikeudessa. Nainen oli myös hakenut miehelle lähestymiskieltoa.

Nainen kertoi poliisikuulusteluissa pelänneensä turvallisuutensa puolesta muun muassa siksi, että paria kuukautta ennen leikkipuiston tapahtumia mies oli tunkeutunut hänen asuntoonsa ja piiloutunut sängyn alle.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja