Mainos

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, sukupuoliyhteyteen pakottaminen – Keravan teinimurhasta vangittu mies on ollut aiemmin syytteessä vakavista rikoksista

Keravalla keskiviikkona löydetyn teinitytön murhasta epäilty mies on ollut aiemmin syytettynä useista eri rikoksista ja saanut tuomioita seksuaalirikoksista.

Oikeustiedoista selviää, että mies on saanut tuomioita muun muassa seksuaalirikoksista. Hän on ollut syytteessä muun muassa huumausainerikoksista, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, rattijuopumuksista, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pakottamisesta sukupuoliyhteyteen.

Tarkemmat tiedot mahdollisista tuomioista ja tietojen yksityiskohdista eivät ole selvillä, sillä asiakirjoja ei ole vielä saatu oikeuksista.

Vuonna 1986 syntynyt mies vangittiin Vantaan käräjäoikeudessa iltapäivällä todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Rikosnimike koventui taposta murhaksi teon raakuuden ja julmuuden vuoksi. Poliisi ei kuitenkaan tässä vaiheessa tarkenna, mitkä seikat tekevät teosta kuvaillulla tavalla raa'an tai julman.

Seksuaalimotiivi mahdollinen

Tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen vahvistaa, että epäillyllä on aiempaa rikoshistoriaa päihteiden käyttöön liittyvien rikosten sekä seksuaalirikosten osalta. Hän ei sulje pois, että nyt tutkinnassa olevassa murhassa olisi näihin rikostyyppeihin liittyviä tekijöitä.

– Saattaa olla yhteyttä molempiin asioihin, hän vastaa viitaten päihde- ja seksuaalirikoksiin.

Poliisilla on käsitys, jonka mukaan epäilty on viettänyt aikaa Keravan keskustassa, ja sitä kautta tutustunut alueella pyörivään nuorisoporukkaan. Poliisi kertoo näiden nuorten kuulemisen jatkuvan vielä viikkon.

– Meillä on selkeä pääepäilty, mutta pitää varmistaa ja poissulkea onko muita epäiltyjä, Hyvärinen perustelee kuulusteluita.

Hän ei ota kantaa, onko asian selvittelyssä tullut ilmi muita rikosepäilyjä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.