Mainos

Lappeenrannan pyramidisuunnitelmat ihmetyttävät

Lappeenrannnan kaupunginvaltuuston sitoutumaton MYÖ-ryhmä on jättänyt kaupunginhallitukselle selvityspyynnön, joka koskee suurikokoisen pyramidin rakentamista alueelle. Muinaisista esikuvistaan poiketen pyramidi olisi tarkoitus rakentaa hukkakivestä, jota paikkakunnalla, erityisesti Ylämaalla on runsaasti.

Idean puuhamies, kaupunginvaltuutettu Antti O. Arponen Lappeenrannasta on innoissaan.

- Tää on niin kreisi idea, että tämän täytyy toimia.

Arponen ymmärtää, että aloite aiheuttaa keskustelua ja kummastusta.

- Istuin kaupunginhallituksessa, kun sinne aikanaan tuotiin selvitettäväksi maailman suurimman hiekkalinnan rakentaminen Lappeenrantaan. Ajatusta pidettiin outona. Sitten hanke sai kunnalta tukea ja nyt kohde kerää 150 000 kävijää vuosittain. Pyramidilla on mahdollisuus paljon isompaan.

Idea maailman pohjoisimmasta pyramidista on peruja 90-luvulta. Silloisen Ylämaan kunnanjohtaja Esko Hämäläinen kaavaili kivipyramidia alueen matkailuvaltiksi. Ylämaalla on kivi- ja koruteollisuutta, jota pyramidi Hämäläisen visioissa loogisesti symboloisi. Nykyään Ylämaa on osa Lappeenrantaa kuntaliitoksen takia.

Mutta olisiko egyptiläisiä esikuviaan kokonsa puolesta jäljittelevää pyramidia todella järkeä pystyttää keskelle Etelä-Karjalaa?

- Järkeä? Etelä-Karjalasta puuttuu kansainvälinen matkailuvaltti.

Maailman pohjoisin pyramidi vetäisi takuulla väkeä katsomaan nähtävyyttä, Arponen vastaa.

Lappeenrantaan on suunnitteilla suuri kylpylähotelli.

Antti Arponen, kannattaisiko koplata tämä kylpylähanke ja pyramidihanke yhteen mieluummin kuin pystyttää valtava pyramidi taajaman ulkopuolelle?

- Mielestäni tuokin voisi olla hyvä idea. Mutta kyllä pyramidikin tarvitsee palveluita kylkeensä. Esimerkiksi hotellin. Eikö olisikin hienoa yöpyä pyramidissa?

Kuinka paljon tällainen pyramidi sitten maksaisi?

- Idean alkuperäinen isä, eläkkeellä oleva kunnanjohtaja laskeskeli että sellainen kustantaisi muutaman miljoonan. En osaa sanoa mitä se nykyisellään maksaisi, mutta miljoonista kai puhutaan. Se riippuu ihan siitä minkä kokoinen pyramidi halutaan!

Sitoutumattomien pyramidialoitteeseen on liittynyt myös kaksi perussuomalaisten ja kaksi kristillisdemokraattien valtuustoedustajaa. Arponen otaksuu, että kaupunginhallitus saa selvityksensä melko pian valmiiksi. Pyramidisuunnitelmista uutisoi ensimmäisenä Ylen Etelä-Karjalan Radio.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.