Talven ystäville ilouutisia: Pakkasia riittää reilusti helmikuun puolelle – "Ei tämä lumi ole sulamassa pois"

Talviurheilulajien harrastajat ja muut talvifanit voivat huokaista helpotuksesta, sillä koko Suomen peittävä lumikerros tulee pysymään maassa ainakin helmikuuhun saakka.

Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala toteaa, että sää tulee pysyttelemään talvisen kirpsakkana ainakin seuraavat kolme viikkoa. 

– Viikon keskiarvot ovat muutaman asteen tavanomaista kylmempiä koko Suomessa ja tätä kylmää riittää aina helmikuun puolelle asti, Latvala kertoo.

Tällä hetkellä etelässä kahlataan torstaiaamun lumikaaoksen jälkeisissä kinoksissa. Kasautunutta lunta onkin paikoin tavallista enemmän.

– Etelässä on tänään tullut jopa 15 senttimetriä lunta yön aikana ja viikonloppuna etelä- ja lounaisosissa voi tulla vielä hajanaisia lumisateita. Ei tämä lumi ole sulamassa pois, Latvala toteaa.

Lunta kolminkertaisesti viime vuoteen verrattuna

Lumitilanne on erityisesti pääkaupunkiseudulla viime vuoteen verrattuna runsas.

Espoon Tapiolassa mitattiin 17. tammikuuta 2018 noin 7 senttimetrin lumikerros, kun tänä aamuna lunta oli 30 senttimetrin verran kahlattavana.

Lunta siis riittää, ja ensi viikolla toivottavasti myös aurinkoa, sillä Latvalan mukaan poutaisemmat päivät odottavat heti viikonlopun takana.

– Hyvin talviselta tämä näyttää jatkossakin.

Lue myös:

    Uusimmat