Lapin kiertuetta viettänyt Krista Pärmäkoski hassutteli lehdistötilaisuudessa: "Täällä paras matka on kotimatka"

Nyt alkaa hiihtokausi todenteolla – suomalaisten hiihtotähtien odotukset ja todellisuus laitetaan pakettin Mertarannan ja Isometsän johdolla! 13:21
Videolla Jari Isometsä ennakoi alkavaa maastohiihtokautta.

Suomen maastohiihdon viime kausien ykkösnainen Krista Pärmäkoski odottaa jo kotiinpaluuta, mutta sitä ennen maailmancupin kausi pitäisi käynnistää onnistuneesti Kuusamon Rukalla.

–  Täällä paras matka on kotimatka, Pärmäkoski hauskuutti torstain lehdistötilaisuudessa.

–  Se on sitä, vaikka tulisi millaisia sijoituksia näissä (Rukan) kilpailuissa. Kotiin on kiva päästä tällaisen kiertueen jälkeen, Pärmäkoski jatkoi STT:n haastattelussa.

Koti-ikävään on syynsä. Lokakuun Val Senalesin leirin jälkeen hän viipyi kotonaan viisi päivää.

–  Neljäs viikko on käynnissä Lapin-kiertueella. Marraskuun 6. päivä laskeuduin Olokselle ja olen edelleen samalla kiertueella, Pärmäkoski jutteli.

Maajoukkueen iskukyky selvillä

Pärmäkoski teki viime kauden jälkeen kovan ratkaisun ja jätti maajoukkueen. Hän harjoitteli kausien välisen ajan omillaan ja omalla kustannuksellaan.

Lapin alkutalven kilpailujen jälkeen Pärmäkoskella on jo käsitys maajoukkueen tilanteesta.

Viime viikolla Rovaniemen Suomen cupissa Pärmäkoski jätettiin sprinttifinaalin ulkopuolelle, kun Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Tiia Olkkonen, Anne Kyllönen, Laura Mononen ja Jasmi Joensuu valloittivat finaalipaikat.

–  Sprintti osoitti sen, että he ovat hyvässä kunnossa. Perjantaina pitäisi olla monta naista jatkossa, Pärmäkoski jutteli.

Maailmancup käynnistyy perjantaina perinteisen sprintillä.

"Kovaa pitää hiihtää"

Lauantaina naiset hiihtävät perinteisellä kymmenen ja miehet 15 kilometriä. Sunnuntaina matkat ovat samat, mutta takaa-ajokilpailuun hiihtotavaksi vaihtuu vapaa.

–  Sprintissä tavoittelen A-finaalipaikkaa. Olen ollut siellä monena vuonna. Normaalimatkalla tähtään kärkikahinoihin. Kovaa pitää hiihtää, Pärmäkoski paalutti.

Vuosi sitten Pärmäkoski oli Rukalla sprintin viides ja kymmenen kilometrin perinteisellä kuudes.

Kilpailuista viimeksi mainittu oli Norjan Therese Johaugin näytös, kun hän palasi dopingpannansa jälkeen maailmancupiin ja aloitti Rukalta normaalimatkojen kilpailujen voittokulkunsa.

–  Therese on osoittanut olevansa kovassa kunnossa. Varmasti Frida (Karlsson) on kova ruotsalaisista. Venäläisistä Natalia Neprjajeva on viivalla, Pärmäkoski luetteli kovia vastustajiaan.

Lue myös:

    Uusimmat