Länsimetron työmaalta sinkoili kiviä, ikkunoita rikkoutui – räjähdysonnettomuuksien taustalla usein puutteelliset suunnitelmat

Henkilö jäi metron alle Hakaniemen metroasemalla 0:16
Ihminen loukkaantui vakavasti Hakaniemen metroasemalla tapahtuneessa onnettomuudessa helmikuussa.

Onnettomuuden tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Työmaan viereisestä, osittain tyhjästä liikerakennuksesta rikkoutui kahdeksan ikkunaa.

Räjähdysonnettomuuksien taustalta löytyy yleensä puutteellisia suunnitelmia, kertoo ylitarkastaja Teemu Juhala Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Hän kommentoi STT:lle länsimetron rakennustyömaalla Espoossa maanantaina sattuneen räjähdysonnettomuuden kaltaisia tapauksia, mutta ei ota kantaa siihen, mitä Espoossa on tapahtunut, koska tutkinta on vielä alkuvaiheessa.

– Räjäytystyö on vaarallista työtä, johon liittyy suuria voimia, ja silloin ennakkosuunnittelu korostuu. Kun vuosien varrella olemme käsitelleet monia eri tapauksia, nämä suunnitelmapuutteet ovat tyypillisiä, jotka tulevat vastaan, Juhala sanoo.

– Eli asianmukaista turvallisuussuunnittelua ja räjäytyssuunnitelmia ei löydy tai ne ovat puutteellisia.

Juhalan mukaan Espoon rakennustyömaalla on käynyt paikalla kaksi aluehallintoviraston tarkastajaa, mutta he eivät tässä vaiheessa kommentoi havaintojaan. Heidän tarkastuskertomuksensa valmistunee kuukauden sisällä.

Myös poliisi tutkii rakennustyömaan tapahtumia nimikkeillä vaaran aiheuttaminen ja työturvallisuusrikos.

Espoon Kivenlahdessa sattui maanantaiaamuna länsimetron räjäytystyömaalla onnettomuus, jossa työmaalta sinkoutuneet kivet rikkoivat läheisten kiinteistöjen ikkunoita.

Kivet sinkoilivat työmaa-alueen ulkopuolella Kivenlahdentorin metrosisäänkäynnin läheisyydessä.

Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Lue myös:

    Uusimmat