Poliisi tutkii Helsingin työmaaräjähdystä – yksi toimitettiin sairaalaan, lisäksi mahdollinen toinenkin uhri

Poliisi tutkii Helsingin Oulunkylässä tapahtunutta työmaaräjähdystä. Mahdollisesta rikosnimikkeestä ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Räjähdys tapahtui Raide-Jokerin työmaalla. Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakentuva pikaraitiolinja.

Projektipäällikkö Ari Bergström kertoo, että räjähdys tapahtui aliurakoitsijan tekemän poraamistyön yhteydessä.

–  Siellä on porattu vanhaa kanaalin pohjaa, joka on tietysti hyvin huolellisesti tutkittu. Siitä huolimatta poranterä on osunut vanhaan dynamiittiin, joka on räjähtänyt, Bergström kertoo.

Projektipäällikön mukaan räjähdyksen lennättämät kivet lensivät poraajasta katsoen toiseen suuntaan, eikä poraaja loukkaantunut. Sen sijaan kivi on osunut ohikulkijaa olkapäähän. Hän on toimitettu sairaalaan tutkittavaksi.

Lisäksi poliisi selvittää, osuivatko kivet toiseenkin, ilmeisesti kouluikäiseen ohikulkijaan.

–  Näiden tapausten lisäksi mitään vakavampaa ei ole tapahtunut. Yksi ikkuna on haljennut, mutta siitäkään kivi ei ole mennyt läpi, Bergström kertoo.

"Jatkossa tutkimme vielä tarkemmin"

Komisario Esa Pennanen Helsingin poliisin johtokeskuksesta kertoo, että poliisi tutkii asiaa, mutta rikosnimike ei ole vielä varmentunut.

– Jonkinlainen laiminlyönti siinä varmaan tulee kyseeseen, Pennanen sanoo.

Ilmoitus hätäkeskukseen Norrtäljentiellä sattuneesta räjähdyksestä tuli ennen puolta yhtätoista aamupäivällä.

Projektipäällikkö Bergströmin mukaan töissä pyritään jatkossa vielä suurempaan huolellisuuteen.

– Jatkossa tutkimme vielä tarkemmin ja putsaamme noita kohtia, kun siellä näyttää olleen ainakin yksi räjähtämätön dynamiitti.

Myös Espoon Kivenlahdessa sattui räjäytysonnettomuus heinäkuun lopulla. Sen seurauksena Länsimetron rakennustyömaalta sinkoutuneet kivet rikkoivat läheisten talojen ikkunoita, mutta eivät osuneet ihmisiin. 

Lue myös:

    Uusimmat