Länsimetron työmaan räjäytyksen tulos – sinkoutuneet kivet rikkoivat 13 ikkunaa

Espoon Kivenlahdessa metron rakennustyömaalta sinkoutuneet kivet rikkoivat naapurikiinteistöjen ikkunoita maanantaiaamuna kello yhdeksän aikoihin, kerrotaan Länsimetron tiedotteessa. Kivet olivat sinkoutuneet työmaa-alueen ulkopuolelle kanaalilouhinnan aikana Kivenlahdentorin metrosisäänkäynnin läheisyydessä.

Kolmen metrin etäisyydellä työmaasta on kerrostalo, jossa särkyi yhteensä viisi ikkuna- tai parvekelasia. Viereisessä, osittain tyhjässä liikerakennuksessa rikkoutui kahdeksan ikkunaa. Liikerakennuksen etäisyys työmaasta on noin 25 metriä.

Tapahtuneesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Urakoitsija on käynyt asukkaiden luona ja sopinut korjauksesta. Liikerakennuksen lasien korjauksesta sovitaan isännöitsijän kanssa.

Länsimetron tiedotteessa kerrotaan, että kulku avolouhinta-alueelle oli estetty, ja räjäytettävä alue oli peitetty suojamatoilla. Kiviä pääsi kuitenkin sinkoutumaan mattojen alta.

Tapahtumien kulun selvittäminen jatkuu.

Onnettomuudella ei ole vaikutusta Kivenlahden rakennustöihin, ja kanaalilouhintatyöt jatkuvat alkuperäisen suunnitelman mukaan. 

Lue myös:

    Uusimmat