Mainos

Länsimetro viivästyy – poikkeustilanne voi haitata liikennettä kuukausia

0:51

Länsimetro ei aloita liikennöintiään ilmoitettuna päivänä 15. elokuuta.

Asiasta päätti länsimetron hallituksen kokous. Helsingin seudun liikenne HSL alkaa nyt suunnitella Espoon ja Lauttasaaren bussilinjoja jopa kuukaisia kestävän poikkeustilanteen mukaiseksi.

Syynä metroliikenteen aloittamisen lykkäykselle on Ilta-Sanomien mukaan turvallisuuteen liittyvien taloteknisten järjestelmien testausten viivästyminen.

Tarkka länsimetron aloitusajankohta ei ole vielä tiedossa.

– Länsimetron rakentaminen on pitkä prosessi, ja viimeisiä toimia ennen metroliikenteen alkamista ovat kaikkien järjestelmien koekäytöt. Nämä ovat osoittautuneet odotettua vaativammiksi tehtäviksi, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen kertoo tiedotteessa.

Espoon ja Lauttasaaren bussilinjasto uudistuu joka tapauksessa ilmoitettuna päivänä 15. elokuuta. HSL korvaa puuttuvaa metroliikennettä bussiliikenteellä, joka ei kuitenkaan ole yhtä kattava kuin nykyinen Helsinkiin suuntautuva linjaliikenne.

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi kertoo STT:lle, että korvaavaa bussiliikennettä varataan useiden kuukausien ajaksi, mutta niitä käytetään tarpeen mukaan. HSL on jo aiemmin varannut kymmeniä linja-autoja metron käynnistymisessä ilmenevien ongelmien tai viiveiden varalta.  

– Olemme todella pahoillamme matkustajille aiheutuvasta haitasta, Rihtniemi sanoo. 

– Alamme nyt suunnitella Espoon ja Lauttasaaren bussilinjastoa tämän poikkeustilanteen mukaiseksi useamman kuukauden varalle.

Tarkempaa tietoa kesän aikana

Länsimetron Matti Kokkinen arvioi maanantaina STT:lle, että tieto metron aukeamisesta selviäisi juhannukseen mennessä. Suvi Rihtniemi pitää asian selviämistä jo nyt myönteisenä asiana, sillä korvaavia suunnitelmia ehditään tehdä ennen ihmisten kesälomia.  

Suvi Rihtniemen mukaan linjat yritetään järjestää niin, ettei esimerkiksi työmatkaliikenne vaikeutuisi.  

HSL kertoo asiakkailleen uusista linjoista myöhemmin kesän aikana. Nykyiset linjat eivät voi jatkaa liikenteessä 14.8. jälkeen, sillä liikennöitsijöiden kanssa tehdyt sopimukset umpeutuvat suurelta osin kesäaikataulukauden päättyessä.

– Teemme kaikkemme, että kaikki pääsisivät kulkemaan mahdollisimman hyvin myös Etelä-Espoossa, Lauttasaaressa ja Kirkkonummella, Rihtniemi sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.