Yaran tehdasalueella Uudessakaupungissa tapahtunut ammoniakkivuoto ei vaikuta toimintaan – lannoitetuotanto jatkuu keskeytyksettä

Lannoitevalmistaja Yaran tehtaalla Uudessakaupungissa lauantai-iltana tapahtunut ammoniakkivuoto ei keskeyttänyt tehtaan tuotantoa, tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää kertoo.

–  Ammoniakkivuodolla ei ole vaikutuksia tuotantoon, koska kyse on vain yhden junavaunun venttiilivian aiheuttamasta vuodosta, Kankaanpää sanoi STT:lle sunnuntaina aamupäivällä.

Yaran tehdasalueella Hangonsaaressa junien lastinpurkupaikalla tapahtui kemikaalivuoto, jossa ammoniakkia vuoti kaasuvuotona yhdestä ainetta kuljettaneista vaunuista.

–  Tehdas toimii ympäri vuorokauden ja tuotanto jatkuu siellä keskeytyksettä. Ripeät pelastustoimet edesauttoivat myös sitä, että toiminta tehtaalla ei keskeytynyt, Kankaanpää sanoo.

Paikalla oli yhteensä 24 pelastuslaitoksen yksikköä. Varsinais-Suomen pelastuslaitos käytti alkuvaiheessa seitsemää kemikaalisukeltajaa, ja vuoto saatiin tukittua.

Yksi Yaran tehtaan henkilökuntaan kuuluva altistui kaasulle. Hänet toimitettiin paikalta sairaalaan jatkohoitoon. Lounais-Suomen poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Yaran Uudenkaupungin tehtaalla valmistetaan lannoitteita sekä vientiin että Suomeen. Yara valmistaa lannoitteita Suomessa myös Siilinjärvellä.

–  Uudenkaupungin tehtaan tuotannosta meni vientiin noin 85 prosenttia vuonna 2021, Teija Kankaanpää kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat