Uudessakaupungissa Yaran tehtaalla ammoniakkivuoto – vuoto saatiin tukittua, ei vaaraa ulkopuolisille

Uudessakaupungissa Yaran tehtaan putkistossa on ollut ammoniakkivuoto, joka on saatu tukittua. Pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan vuodosta ei aiheutunut vaaraa ulkopuolisille eikä henkilövahinkoja tullut.

Tehtaan henkilökunta oli havainnut vuodon ja evakuoitunut sen jälkeen suojatiloihin. Pelastuslaitos sai ilmoituksen vuodosta hieman ennen puoltayötä ja vuoto kesti noin puolitoista tuntia.

Päivystävä palomestari kertoo, että ammoniakki on vaarallista mutta tässä kyseisessä tapauksessa se ei aiheuttanut vaaraa. Ammoniakki kaasuuntuu pilveksi ja pilven suunta oli merelle päin, palomestari kertoo.

Ammoniakki on pistävän hajuista, mutta hieman ennen kello kahta pelastuslaitokselta kerrottiin, ettei ammoniakkia voi enää havaita.

Vuotoa oli tukkimassa kuusi pelastuslaitoksen yksikköä.

Ammoniakkivuoto myös viime kuussa

Päivystävä palomestari ei osannut sanoa, vaikuttaako vuoto jotenkin tehtaan toimintaan ja kuinka paljon henkilökuntaa tehtaassa oli paikalla vuodon sattuessa.

Yara kertoo verkkosivuillaan, että sen Uudenkaupungin tehtaalla tapahtui ammoniakkivuoto myös 19. maaliskuuta. Tuolloin vuoto tapahtui ammoniakin purkutilanteessa. Ammoniakkia käytetään typpihapon valmistuksessa ja typpihappoa puolestaan lannoitteiden valmistuksessa.

Yaran Uudenkaupungin tehtaiden päätuotteita ovat lannoitteet ja typpihappo.

Tehdas kertoo verkkosivuillaan, että Yara Uudenkaupungin toimipaikka työllistää välittömästi noin 240 henkilöä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja