Mainos

Lännen Media: Tuppurainen lähtee SDP:n puheenjohtajakisaan

Oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen lähtee tavoittelemaan SDP:n puheenjohtajuutta. Tuppurainen kertoi asiasta Lännen Medialle.  

Tuppurainen sanoo lehdissä, että päätös on punnittu hyvin huolellisesti ja siihen oli aitoa kysyntää.  

– Olen saanut paljon rohkaisua kokeneilta puolueen konkareilta, vahvoilta naisilta.  

Tuppuraisen mukaan päätös ehdokkuudesta kypsyi syksyn aikana, mutta hän ei halunnut julkistaa sitä joulun pyhien alla. Tuppurainen sanoo asettuvansa puheenjohtajaehdokkaaksi myös, koska kokee sosiaalidemokratialla olevan paljon annettavaa.

– Ihmisillä on kasvava tarve ymmärtää, mihin maailma on menossa. Näyttää siltä, että aatteet, joiden piti olla historian roskakorissa, ovat nousemassa pintaan. Äärioikeisto, kansallissosialismi ja sosialistinen suunnitelmatalous ovat tekemässä paluuta.  

Puolueen jäsen liki 20 vuotta

Tuppurainen valittiin eduskuntaan vuonna 2011. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa hän oli SDP:n vaalipäällikkö. Tuppurainen on syntynyt vuonna 1976. Hän on ollut puolueen jäsen vuodesta 1998 lähtien.  

Hän on myös Oulun kaupunginvaltuutettu ja Demarinaisten puheenjohtaja.  

Parikymmentä demarivaikuttajaa ilmoitti maanantaina tukevansa Tuppuraista puolueen johtoon SDP:n entisen puoluesihteerin Ulpu Iivarin kokoamassa vetoomuksessa.  

Tuppurainen kertoi arvostavansa suuresti saamaansa tukea. Hän sanoi myös, että vetoomuksella olisi vaikutusta päätökseen.  

Aiemmin SDP:n puheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet istuva puheenjohtaja Antti Rinne ja kansanedustaja Timo Harakka. Puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Lahdessa helmikuussa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.