Uudelle kaudelle puheenjohtajaksi valittu Antti Rinne: "Kiitän luottamuksesta nöyränä"

SDP:n puoluekokous on valinnut Antti Rinteen jatkamaan puolueen puheenjohtajana. Rinne valittiin ensimmäisellä kierroksella.

Toinen kierros olisi järjestetty, jos kukaan ehdokkaista ei olisi saanut yli puolta äänistä.

Rinne sai puoluekokouksessa 281 ääntä. Muista ehdokkaista Timo Harakka sai 159 ääntä ja Tytti Tuppurainen 55 ääntä. Rinne on johtanut puoluetta vuodesta 2014.

– Haluan olla kanssanne viemässä yhdessä pohjoismaista hyvinvointivaltiota eteenpäin, Rinne totesi voittonsa varmistuttua.

Hän kiitti ja kehui myös vuolain sanoin kilpakumppaneitaan näiden kampanjoista sekä yhteisestä puheenjohtajakiertueesta.

– Tärkein pyyntöni on, että lähdetään täältä (puoluekokouksesta) yhtenäisenä joukkona voittamaan vaaleja, Rinne linjasi puoluekokousväelle.

Lavalta poistuttuaan Rinne sanoi, että puolueen puheenjohtajakampanja on saatu vietyä läpi sillä tavalla, että SDP on vahvistunut.

Kisan ratkeaminen ensimmäisellä kierroksella antaa Rinteen mukaan vahvan mandaatin viedä puoluetta eteenpäin.

– Kiitän siitä luottamuksesta nöyränä, että puoluekokousedustajat tällä tavalla arvioivat tilanteen, Rinne sanoi.

Hänen mukaansa puoluejohtajakiertueella esiin tulleet näkökulmat pitää ottaa huomioon.

SDP:n puoluekokous on parhaillaan koolla Lahdessa.

SDP valitsee tänään myös uuden puoluesihteerin. Nykyinen puoluesihteeri Reijo Paananen ei pyri jatkokaudelle.

Puoluesihteeriksi pyrkivät lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, Palvelualojen ammattiliiton yhteiskuntasuhteiden päällikkö Hanna Kuntsi, Miltton Brusselsin johtava asiantuntija Antton Rönnholm ja Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmi.

Valittavana ovat myös SDP:n varapuheenjohtajat. Ehdolla ovat kansanedustajat Sanna Marin, Maarit Feldt-Ranta ja Ville Skinnari sekä Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ari Marjeta ja Kaakkois-Suomen SDP:n puheenjohtaja Teemu Hirvonen.   

Lue myös:

    Uusimmat