Lännen Media: Rokotepula pahenee – Pfizerin ja Biontechin rokotteen toimitusmäärät eivät ole palanneet ennalleen vakuutteluista huolimatta

6:25
Suomalaiset piti alun perin rokottaa kesään mennessä. Kuinkas sitten kävikään? MTV Uutiset Live kertoo syyt rokotepulaan.

Pfizerin ja Biontechin koronarokotetta saadaan Suomeen odotettua vähemmän helmikuun puoliväliin saakka, uutisoi Lännen Media.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) erityisasiantuntija Mia Kontio kertoi medialle tiistaina, että Suomi saa helmikuun puoliväliin saakka viikoittain 45  000 rokoteannosta. Alkuvuoden toimitusaikataulun mukaan Suomen piti saada rokotetta viikoittain noin 50  000 annosta.

Kontio kertoo Lännen Medialle, että kuuden viikon jälkeen yhtiön rokoteannosten määrät saattavat nousta, mutta eivät radikaalisti. Hän arvioi, että yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmien rokottaminen hidastuu vääjäämättä.

Pfizerin ja Biontechin rokotustoimituksissa on ollut vaikeuksia. Aiemmin tässä kuussa kerrottiin, että vaikeudet kestäisivät tammikuun lopusta helmikuun alkuun. Noin kaksi viikkoa sitten Pfizer kertoi, että pienemmät toimitukset Eurooppaan kestäisivät sittenkin vain viikon. Normaaliaikatauluun olisi pitänyt palata siis tällä viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja