Lännen Media: Puolustusvoimien Lemmenjoki-jupakassa ristiriitaisia lausuntoja

Puolustusvoimien laillisuusvalvonnasta vastaavan asessori Tuija Sundbergin lausunnot Lemmenjoen sidosryhmäharjoitukseen liittyen ovat ristiriidassa korkeimmalle oikeudelle toimitettujen todistajakertomusten kanssa, kertoo Lännen Media.

Sundberg on kertonut esitutkinnassa saaneensa kuulla Lemmenjoen tapahtumista vasta joulukuussa 2017. Lännen Median näkemät todistajakertomukset kuitenkin kertovat, että Sundberg olisi tiennyt tapahtumista jo marraskuussa, minkä asessori on kiistänyt.

Uudet todisteet ovat osa Ilmavoimien ex-komentajan Sampo Eskelisen tekemää valitusta. Hänen sai tuomion palvelusrikoksesta, sillä katsottiin viivytelleen esitutkinnan aloittamista Karjalan Lennoston ex-komentaja Markus Päiviön käytöksestä.

Lemmenjoen harjoitus pidettiin syyskuun lopulla vuonna 2017 ja tutkintapyyntö liittyen Päiviön törkypuheisiin ja alkoholinkäyttöön aloitettiin vasta usean kuukauden jälkeen joulukuussa.

Milloin Pääesikunta kuuli?

Eskelinen kertoi oikeudenkäynnissä tämän vuoden toukokuussa, että hän oli ollut tapauksesta yhteydessä Sundbergiin ja että Pääesikunnasta olisi kuitattu, että he hoitavat asiaa. Sundberg kuitenkin kiisti asian valan vannoneena saaneensa Eskeliseltä tietoa Päiviön tekemisistä ja kertoi kuulleensa Lemmenjoen tapahtumista vasta joulukuussa.

Lännen Median mukaan uudet todistajalausunnot ovat antaneet Ilmavoimien johtava sotilaslakimies Veli-Pekka Paananen, everstiluutnantti Markus Korhonen sekä everstiluutnantti evp. Mikko Rastas.

Heistä ainakin Paananen ja Rastas ovat käsityksessä, että Sundberg on ollut tietoinen Lemmenjoen tapahtumista jo ennen joulukuuta.

Sundberg ei kommentoinut asiaa Lännen Medialle, koska tapauksen oikeusprosessi on yhä kesken. 

Lue myös:

    Uusimmat