Mainos

Lännen Media: Pohjois-Korean diktaattorin velipuoli murhattiin hermomyrkyllä – kuolemaa tutkitaan suomalaisopein

Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin velipuolen salamurhaa tutkitaan osittain suomalaisopein. Asiasta kertoo Lännen Media.

Suomessa toimiva kemiallisen aseen kieltosopimuksen instituutti Verifin on opettanut kemiallisten aseiden havaitsemista ja tunnistamista malesialaislaboratoriolle.

Me olemme kouluttaneet Malesian laboratoriota taisteluaineiden analytiikkaan. Viime vuonna meiltä on ollut tutkijoita opettamassa siellä, ja heidän asiantuntijansa ovat olleet täällä ihan käytännön opetuksessa, instituutin johtaja Paula Vanninen kertoo.

Eilen malesialaisviranomaiset kertoivat varmistuneensa, että maanpaossa elänyt Kim Jong-nam tapettiin käyttämällä äärimmäisen tappavaa VX-hermomyrkkyä. 

– Kymmenen milligrammaa riittää tappamaan ihmisen. Se on kolmasosa pisarasta, kertoo Verifinin johtaja Paula Vanninen.

Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin velipuoli Kim Jong-nam oli viime viikolla matkalla Malesiasta Macaoon, jossa hän on asunut viimeiset vuodet Kiinan suojeluksessa.

Lentokentän ihmisvilinässä nainen lähestyi Kimiä takaapäin ja asetti hänen kasvoilleen liinan. Se oli ilmeisesti käsitelty nestemäisellä VX:llä, sillä Kim alkoi nopeasti voida pahoin. VX:ää varten on olemassa vasta- aine, jota pidetään muun muassa sairaaloissa ja armeijoiden erikoisosastoilla eri puolilla maailmaa.

Mitä todennäköisimmin sellaista olisi ollut myös Malesiassa, mutta ongelmaksi vasta-aineen käytössä muodostuu myrkyn tappavuus.

Kim menehtyi viidessätoista minuutissa matkalla sairaalaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.