Mainos

Lännen Media: Kolmasosa demareista äänestäisi puheenjohtajasta uudelleen

SDP:n nykyistä puheenjohtajaa Antti Rinnettä tukee tällä hetkellä 57 prosenttia demarivaikuttajista. Asia selviää Lännen Median kyselystä, johon vastasi yli puolet puoluekokousedustajista.

Demarien sisällä on väläytelty jopa ylimääräisen puoluekokouksen järjestämistä. Kolmasosa vastaajista olisi valmis äänestämään puheenjohtajasta uudelleen, vaikka Antti Rinne valittiin jatkokaudelle vasta helmikuussa.

Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo uskoo, että puolue jatkaa Rinteen johdolla seuraaviin eduskuntavaaleihin asti.

– Presidentinvaaleista kukaan ei odota mitään. Maakuntavaalitkin ovat sellaiset, ettei niille voi panna paljon painoa. Kyllä tässä varmaan mennään puolentoista vuoden päähän eduskuntavaaleihin Antti Rinteen johdolla. Jos ne hävitään, aletaan varmasti miettiä, mitä sitten tehdään, Railo toteaa Lännen Median lehtien haastattelussa.

Toisaalta Rinteen johdolla kannatuksen nostaminen näyttää tällä hetkellä vaikealta.

– Rinne ei näytä kykenevän vakuuttamaan puoluetta siitä, että hän on oikea mies johtamaan. Sen seurauksena puolue on riitainen, ei ole yhtenäinen eikä yhtä mieltä siitä, miten pitäisi toimia. Siksi kannatusta on äärettömän vaikea saada nousuun. Tästä on tullut tavallaan itseään tuottava kierre, Railo pohtii.

Lännen Median osakaslehdet ovat Aamulehti, Forssan Lehti, Hämeen Sanomat, Ilkka, Kainuun Sanomat, Kaleva, Keskipohjanmaa, Lapin Kansa, Pohjalainen, Satakunnan Kansa ja Turun Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.