Mainos

Lännen Media: Kasvava työttömyys saattaa synnyttää Suomeen köyhyystaskuja

Nopeasti kasvava työttömyys uhkaa synnyttää Suomeen maantieteellisiä köyhyystaskuja, kirjoittaa Lännen Media. Asiasta varoitetaan eurooppalaisen sosiaalipoliittisen verkoston EU-komissiolle tuottamissa raporteissa.

Laajojen köyhyystaskujen taustalla on ihmisten joutuminen työttömiksi alueilla, joissa asunnot ja kiinteistöt ovat menettäneet arvonsa. Koska omistusasuntoa ei saa myytyä, alkupääomaa muualle muuttamiseen ei ole. Näin ollen riippuvuus sosiaalituista kasvaa alueilla entisestään ja köyhyys lisääntyy, koska perusturvaetuuksien taso on kahdessa vuosikymmenessä romahtanut suhteessa köyhyysrajaan.

Lännen Median mukaan aiemmin tulonsiirrot nostivat vähävaraiset kotitaloudet köyhyysrajalle tai sen yläpuolelle. Enää näin ei ole, koska perusturvaetuuksien taso on kahdessa vuosikymmenessä romahtanut suhteessa köyhyysrajaan.

Raporttien mukaan se, että Suomen nykyinen hallitusohjelma jäädyttää indeksisidonnaisuuksia, leventää kuilua tukien tason ja köyhyysrajan välillä.

Eurooppalaisen sosiaalipoliittisen verkoston raporteissa Suomen tilannetta ja hallitusohjelmaa arvioivat Kelan tutkimusjohtaja Olli Kangas ja toimeentuloturvan tutkimusryhmää johtava Laura Kalliomaa-Puha.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja