Mainos

Lännen media: Hotels.comiin liittyviä rikosilmoituksia huima määrä – uusia päivittäin

Poliisi saa päivittäin uusia rikosilmoituksia, joissa yhtenä osapuolena on mainittu hotellivaraussivusto Hotels.com, kertoo Lännen media.

Lännen media kertoi viime viikolla, että alkuvuonna on tehty ennätysmäärä rikos- ja muita ilmoituksia, joissa mainitaan kyseinen hotellipalveluita välittävä sivusto.

Koko alkuvuonna 25. huhtikuuta mennessä Hotels.com on mainittu kaikkiaan 349 ilmoituksessa.

Lännen media selvitti, että Hotels.com on lukujen osalta omaa luokkaansa. Kolme kertaa suositumpi Booking.com on mainittu tänä vuonna rikosilmoituksissa 67 kertaa. Ilmoituksia tulee siis jopa kuusi kertaa harvemmin kuin Hotels.comista.

1:35

Vuotokohtaa selvitetään

Keskusrikospoliisi selvittää suomalaisiin kohdistuneita maksuvälinepetoksia, ja se on ollut yhteydessä Hotels.comin taustayhtiöön. Lännen median haastatteleman rikoskomisario Tero Muurmanin mukaan Hotels.com tekee töitä mahdollisen vuotokohdan löytämiseksi.

Hän muistuttaa, etteivät maksuvälinepetoksiin johtaneet tietovuodot välttämättä ole peräisin Hotels.com-palvelusta, vaan taustalla voi olla myös haittaohjelmat, kalasteluviestit tai jostain muusta verkkopalvelusta vuotaneet tiedot. Ilmoitetuissa tapauksissa voi olla myös useita tekijöitä.

Muurman toivoo, että luottokorttirikoksen uhrit toimittaisivat rikosilmoituksen yhteydessä luottokorttilaskut ja selvitykset kortin käytöstä mahdollisissa varaustilanteissa. Tämä helpottaa tutkintaa.

Muurman muistuttaa myös luottokorttia käyttäviä tarkastamaan luottokorttitilinsä mahdollisimman usein ja katsomaan, ettei luottokorttilaskussa ole tuntemattomia suorituksia.

Poliisi ei ohjeista kuluttajia välttämään Hotels.comin käyttöä, vaan jokainen kuluttaja tekee itse ratkaisun palvelun käytöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.