Booking.comin kautta välitetty "hyvin uskottavia" huijausviestejä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa saaneensa elokuussa useita ilmoituksia hotellivarauspalvelu booking.comista välitetyistä huijausviesteistä. 

Suomalaistenkin suosimassa booking.com-hotellivarauspalvelussa on raportoitu useita tapauksia, joissa palvelun kautta asiakkaille välitetyt viestit eivät olekaan tulleet hotellista, vaan huijarilta. Huijausviesteillä on pyritty kalastelemaan muun muassa luottokorttinumeroita.

– Huijausviestit vaikuttavat hyvin uskottavilta, sillä niissä on oikeita hotellitietoja, oikeat asiakkaiden nimet ja ne viittaavat asiakkaiden oikeisiin hotellivarauksiin, Traficomin Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa.

Viesteissä olevat linkit vievät väärennetyille sivuille, jotka voivat näyttää erehdyttävästi hotellin tai varauspalvelun sivuilta. Väärennetylle sivulle syötetyt luottokorttitiedot päätyvät rikollisten haltuun, Kyberturvallisuuskeskus toteaa.

Ars Technica uutisoi varauspalvelussa välitetyistä huijausviesteistä jo helmikuussa 2023. Myös Kyberturvallisuuskeskukseen on raportoitu suomalaisten asiakkaiden saamia huijausviestejä. Aiemmin harvakseltaan tulleita ilmoituksia on nyt elokuussa raportoitu useita.

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan vastaavia tapauksia on uutisoitu ajoittain jo vuosien ajan, mutta booking.com ei ole vahvistanut tietovuotoja tai tietomurtoja. 

– Vaikuttaa mahdolliselta, että rikollisella toimijalla on ollut pääsy joihinkin palvelussa oleviin hotellivaraustietoihin, mutta luottokorttitietoja ei ole vuotanut rikollisille. Tästä syystä rikolliset pyrkivät käyttämään saamiaan tietoja kalastellakseen luottokorttitietoja, tiedotteessa todetaan.

Tuula, 80, kertoo hetkestä, kun hän majoitti 746 000 euroa huijauksessa menettäneen naisen: "Hän oli niin sokissa" 2:30
Tuula, 80, kertoo hetkestä, kun hän majoitti 746 000 euroa huijauksessa menettäneen naisen: "Hän oli niin sokissa".

Lue myös:

    Uusimmat