Mainos

Lämmittäjän öljylasku tippunut sadoilla euroilla

Vaikka raakaöljyn hinta on tippunut puolessatoista vuodessa yli 70 prosenttia, yhtä isoa pudotusta ei ole nähty bensapumpuilla.

Öljy- ja biopolttoainealan etujärjestön hintaseurannan mukaan ysivitosen bensiinin hinta on tullut puolessatoista vuodessa noin 30 senttiä alaspäin vajaaseen 1,4 euroon.   

-Kuluttajahinnat seuraavat jollakin viiveellä aika nätisti raakaöljyn hintamuutoksia, sanoo etujärjestön toimitusjohtaja Helena Vänskä.  

Raaka-öljyn maailmanmarkkinahinnan muutoksilla on vain rajallinen vaikutus bensiinin hintaan asemalla. Bensan kuluttajahinnasta lähes 70 prosenttia muodostuu veroista.   

Lisäksi öljykauppa käydään Yhdysvaltain dollareissa, ja dollari on vahvistunut reippaasti suhteessa euroon. Tämän takia öljyn maailmanmarkkinahinnan lasku onkin näkynyt vain rajallisesti euromaissa.  

Öljyn raju hinnanlasku tuntuu selvemmin öljylämmittäjän kukkarossa, koska kevyessä polttoöljyssä on vähemmän veroja. Öljy- ja biopolttoainealan etujärjestöstä arvioidaan, että tavallisen omakotitalon öljylämmittäjän vuotuinen öljylasku on pienentynyt noin 400-600 eurolla.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.